23 авг. 2012 г.

Свавілля руху «Чесно» безчесно продовжується!

Протягом серпня 2012 року Українська Національна Консервативна партія вже вдруге зіштовхнулася з некоректною інформаційною політикою, яку проводить так званий рух «Чесно» (ідеолог, засновник і основний координатор – пан Олег Рибачук). Попередньо ми вже повідомляли, що співкоординатор руху «Чесно» у Львівській області Оксана Дащаківська відмовила нашому кандидату Світлані Книшик в праві взяти участь у передачі під час презентації її округу. Тепер ми вже вдруге зіштовхнулися з подібною ситуацією, зокрема, кандидат в народні депутати від Української Національної Консервативної партії у 121 виборчому окрузі Святослав Грабовський також не зміг взяти участь у передачі «Чесно. Фільтруй Раду».

Ситуація із недопущенням нашого кандидата у 121 окрузі на львівський телеканал «ZIK» майже з точністю співпала із сценарієм, який був розроблений і реалізований відносно кандидата від УНКП у 120 окрузі – Світланою Книшик. Виникає запитання: звідки взагалі взявся цей проект «Чесно»? Хто є його головними ідеологами і розробниками? Яка мета існування цього руху? Якщо те, що відбувається у Львівській області – така вакханалія і таке свавілля - повторюється і в інших регіонах України з боку регіональних керівників руху «Чесно», то це означає, що переслідується мета завдати удару по національним інтересам України. Якщо кандидатів від Української Національної Консервативної партії не допускають до інформаційного простору, виникає питання: а кого взагалі допускають? Чи можемо ми говорити, що рух «Чесно» фактично є проектом, який стоїть на службі правлячих олігархічних структур та іноземних спецслужб?

Як відомо, серед джерел фінансування руху «Чесно» - Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), а, отже, американські платники податків, а також організація Omidyar Network, засновником якої є француз іранського походження, громадянин США П’єр Омідар, а також Міжнародний фонд «Відродження», засновником якого є відомий міжнародний фінансовий спекулянт Джордж Сорос, Шведське агентство з питань розвитку співробітництва (SIDA). Серед приватних жертводавців можна виокремити Павла Різаненка, який пожертвував руху «Чесно» 100 тисяч гривень. Павло Різаненко – це колишній член партії «Сильна Україна», а сьогодні – кандидат у народні депутати від політичної партії «УДАР», з 1999 року є власником дуже потужних бізнес-проектів у Росії, зокрема працював на високій посаді в інвестиційній компанії «Тройка Диалог», згодом - в інвестиційній компанії «Ренессанс Капитал», був членом ради директорів компанії ОАО «Корпорация «ВСМПО-АВИСМА» (Російська Федерація) – міжнародного лідера з виробництва титану та виробів з нього для світової аерокосмічної галузі

Ми ще раз звертаємося до українських політичних партій. Чому якась група людей, яка, як випливає з офіційної інформації, була організована іноземними державами, привласнює собі право визначати, хто може бути в інформаційному просторі України, а хто - ні. Коли наших кандидатів не допускали на телеканал «ZIK», Оксана Дащаківська аргументувала це тим, що відбір кандидатів відбувається на базі соціологічних досліджень. Але яких соціологічних досліджень? Які взагалі в серпні могли проводитись соціологічні дослідження, якщо офіційно реєстрація кандидатів остаточно завершилась 20 серпня? Про які соціологічні дослідження взагалі може йти мова? І хто їх здійснює? Як відомо, інформація про виконавців соціологічних досліджень, його методологію, має бути публічно оприлюднена.

УНКП ще раз звертає увагу руху «Чесно» на неприпустимість подібних дій. Ми ще раз звертаємося до ВО «Свобода», «ВО «Батьківщина»: давайте спільно створимо моніторинговий комітет щодо діяльності руху «Чесно». І якщо вона буде продовжуватися в такому ж напрямку, тоді нашим партіям, які є основними суб’єктами виборчого процесу на Львівщині, треба зібратися і обговорити питання щодо скерування відповідних інформаційних повідомлень до головних спонсорів та грантодавців, які сформували та фінансують рух «Чесно».

Комментариев нет: