13 мар. 2013 г.

Уряд Азарова запроваджує іменні квитки для контролю за переміщенням громадян в очікуванні масових акцій протесту?!


Заява Української Національної Консервативної партії

Азаров та його уряд вирішили запровадити в Україні іменні залізничні квитки із зазначенням у них прізвища та імені пасажира. Про це 13 березня 2013 року, як передають Українські новини, сказав міністр інфраструктури Володимир Козак. За словами Козака, відповідне рішення Кабмін прийняв на минулому тижні, хоча на офіційному сайті уряду інформації про це розпорядження ще немає. Зазначається, що придбати квиток можна буде і без паспорта, але сісти у потяг без документу, що засвідчує особу, буде неможливо. За словами Козака, рішення набирає чинності через 15 днів після його опублікування.

Які причини спонукали уряд Азарова ухвалити подібне рішення? На думку Української Національної Консервативної партії, по-перше, наростання спротиву режиму Януковича-Азарова в українському суспільстві, через що владі потрібно взяти під контроль пересування людей залізницею. По-друге, парламентська опозиція з 14 березня 2013 року розпочинає акцію «Вставай, Україно!», то ж можна припустити, що в уряді хочуть відслідковувати переміщення громадян, в тому числі й активістів акцій протесту.

Тому це рішення треба розглядати, як захід, спрямований на посилення механізму репресій, встановлення стеження за людьми, навіть якщо прикриватиметься воно намаганням боротися із спекуляціями. Хоча уряд, як виглядає, сам же й організував нестачу залізничних квитків, йому треба було б краще скасувати бронювання для чиновників, а також пускати більше потягів, щоб не було недостачі квитків, не красти гроші, які належать громадянам України, з державного бюджету, створити швидкісні залізниці, на яких курсуватимуть комфортні потяги, провести розслідування, ким і як були придбані потяги «Хюндай», які менш, ніж за рік експлуатації, ламалися десятки разів. Краще б уряд опікувався тим, чому майже зірване залізничне сполучення з Польщею, чому залишилось лише два потяги – Київ-Варшава і Львів-Краків? А боротися з перекупщиками – не проблема. Система Інтернет-замовлень здатна ефективно вирішити це питання.

Хто взагалі виступив з ініціативою запровадити в Україні іменні залізничні квитки, кому це потрібно, хто за цим стоїть?

Українська Національна Консервативна партія вважає, що рішення запровадити в Україні іменні залізничні квитки спрямоване на посилення поліцейської каральної системи. Це розпорядження Кабміну є неконституційним та незаконним. Адже стаття 33 Конституції України визначає: «Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом». І коли патріотичні національні сили прийдуть до влади, всі, хто видає такі антиконституційні розпорядження, понесуть відповідальність.

Як взагалі особи, які розграбували всю країну і довели її до руїни мають право приймати якісь рішення? Єдине рішення, яке в нинішніх умовах може прийняти кліка Януковича-Азарова – негайно скласти повноваження і тікати з України, поки український народ не виніс їм свого справедливого революційного вироку.

Тому УНКП вимагає негайної відставки Януковича та уряду Азарова-Арбузова та їх лакуз, а також притягнення їх до відповідальності за всі рішення та розпорядження, які суперечать Конституції України.

Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

Комментариев нет: