8 мар. 2013 г.

Путін-Янукович: про що домовились диктатори вночі в Завідово?


Янукович провів багатогодинні переговори із Путіним під час своєї поїздки до Росії 4 березня 2013 року. Але до цього часу немає жодної офіційної інформації про те, що обговорювали президенти, які рішення прийняли, які обіцянки дав Путіну Янукович.

Чому Янукович приховує, про що він вів переговори з Путіним, чому не опубліковано офіційної інформації? На яких підставах він це приховує? Хто він такий, щоб ховати від народу України інформацію про переговори? Адже цим він порушує 5 статтю Конституції. Чи дав Янукович обіцянку, що ми вступаємо у Митний і Євразійський союзи? Чи парафував він проект угоди про здачу в оренду нашої газотранспортної системи? Чи означає це, що в Україну увійдуть військові формування «Росгазпрому», окупувавши Україну? Бо ж «Газпром», як орендатор, може отримати право здійснювати охорону трубопроводів вздовж їхньої протяжності та газосховищ, які розташовані у Львівській та Івано-Франківській області за допомогою власних збройних загонів. Але ж і так вже частина України в Криму окупована російськими військами.

Оскільки офіційної інформації про переговори президентів України і Росії немає, то можна висунути версію, що Путін дав Януковичу певний час для внутрішньої підготовки України до вступу у Митний союз. І Янукович повинен про це заявити в квітні на зібранні країн-членів Митного союзу. Відтак, можна припустити, що Янукович пообіцяв Путіну, що на цьому зібранні Україна заявить про свій вступ до Митного союзу. Але для цього він повинен всередині України зробити зачистку, знищити Верховну Раду, як законодавчу гілку влади. І він до цього, схоже, вже приступив, і суд щодо позбавлення депутатського мандату Власенка – тому підтвердження. Це просто неприйнятно, це повний нонсенс і беззаконня. Тому, схоже, що Янукович отримав наказ здійснити таку зачистку, яку свого часу здійснили і Лукашенко в Білорусії, і Назарбаєв у Казахстані, і Путін в Росії, і Атамбаєв у Киргизстані. І тоді він зможе остаточно зайти в клуб диктаторів. Те, що правлячий режим позбавив спочатку Балогу і Домбровського, а потім Власенка і Веревського мандатів – це прототип такої зачистки. Після цього проти них можуть порушити карні справи і кинути їх до в’язниці, як кинули Тимошенко і Луценка, а також почати позбавляти мандатів інших народних депутатів з числа активних опозиціонерів, наприклад, Пашинського, Кужель, Авакова, Мірошниченка, Іллєнка.

Тепер відносини із Євросоюзом і Сполученими Штатами вже остаточно зірвані і зіпсовані.

Державний департамент США вже заявив про свою стурбованість з приводу позбавлення Власенка мандата, і зазначив, що вважає таке рішення політично мотивованим. На що Міністерство закордонних справ України, яке очолює Кожара, 5 березня ухвалило заяву у відповідь, в якій йдеться: «Ми здивовані намаганням, зокрема, Державного департаменту США, давати політичні оцінки судовим рішенням та процесам, які лежать виключно в юридичній площині. Крім того, в Україні не залишилась непоміченою вибіркова увага виключно до справи народного депутата від опозиції. Це створює враження, що окремі іноземні політики допускають можливість уникнення відповідальності перед законом для представників опозиції. Ми закликаємо наших міжнародних партнерів утримуватися від необґрунтованих закидів на адресу законодавчої, виконавчої та судової влади України».

Отже Кожара став на шлях відкритого зіткнення, коли відстала, зруйнована країна з диктаторським режимом, яка перебуває на межі дефолту і доведена до повної фінансово-економічної і соціальної руїни нинішнім керівництвом дозволяє так себе поводити. Тепер Кожара так ганьбить нас, псуючи відносини із розвинутими, цивілізованими державами. Хто такий Кожара? Хто йому дозволяв так себе поводити? Звідки він взявся на цій посаді? Скільки можна призначати на відповідальні пости дилетантів?

Також складається враження, що Янукович використав європейців, і це величезна помилка лідерів Європейського союзу, що вони погодились проводити з ним переговори, тому що з диктатором немає чого вести переговори, він все одно залишиться диктатором. Українська Національна Консервативна партія вважає, що проти представників режиму бандократії потрібно приймати санкції, і цивілізовані демократичні країни повинні провести фінансовий моніторинг рахунків і власності, наприклад, в Монако, Ліхтенштейні, Люксембурзі та інших країнах, в тому числі і в офшорах, де полюбляють розміщувати своє майно, гроші і нерухомість українські можновладці. А найвищі посадові особи, в першу чергу, Янукович, Азаров, Арбузов та інші представники правлячого режиму та члени їх сімей мають бути позбавлені права на виїзд з України. Доречно звернути увагу і на такі фігури, як Мітюков, що очолює українське представництво американського інвестиційного банку «Morgan Stanley» та банку «JP Morgan», які останнім часом виступають серед числа андерайтерів боргових зобов’язань уряду України.

Також європейським державам за жодних обставин не можна підтримувати корупцію в Україні, адже виникають питання до компанії «Роял Датч Шелл» та уряду Нідерландів, які підписали з Януковичем угоду про спільний видобуток сланцевого газу. Чи відомо їм, які структури задіяні в схемах розподілу продукції? Бо ж згідно з умовами договору, 50% газу отримуватиме «Роял Датч Шелл», а 50% - українська сторона, зокрема «Надра України» - 90% української частки, а маловідома компанія «СПК-геосервіс» - 10%. Що це за структура, кому вона належить, чи має відношення до правлячої «Сім’ї»? Чи знає королева Нідерландів та королівська сім’я про цю оборудку? Доки «Роял Датч Шелл» та уряд Нідерландів не дадуть відповіді на ці питання, в широкої громадськості можуть виникати підозри про застосування подвійних стандартів.

УНКП звертається до лідерів парламентської опозиції – Тягнибока, Кличка, Яценюка – щоб вони доклали всіх зусиль для того, щоб з’ясувати, про що домовився Янукович з Путіним. Що він пообіцяв Москві? Якщо ж інформація буде приховуватися Януковичем і російською стороною, то потрібно тоді починати активні дії щодо блокування російського посольства в Україні, її консульств, зокрема у Львові, а також російського культурного центру. Ми пропонуємо Соціал-Національній партії «Свобода» і всім іншим опозиційним силам розпочинати дії по ізоляції цих установ і їх ліквідації у Львові, оскільки це тільки очистить атмосферу у місті, буде вирване з корінням кубло кремлівської кадебістської резидентури на Галичині.

Комментариев нет: