19 февр. 2013 г.

Режим Януковича йде у наступ, кількадесят опозиційних депутатів можуть просто позбавити недоторканості і заарештувати

Протягом найближчого часу в Україні може розпочатися повноцінна політична криза, яка втілиться у тому, що Верховну Раду розблокують силовим шляхом, а найбільш активних опозиційних депутатів позбавлять недоторканості і запроторять за ґрати.

Режим Януковича продовжує наступ на політичну опозицію і на весь український народ. Після того, як 18 лютого під час подій біля Гостинного двору міліція брутально побила народних депутатів, і одного з них затримала та доставила в автозаку у відділок, можна очікувати, що «Сім’я» таки дасть наказ про початок силового варіанту у стінах Верховної Ради.

Очевидно, правлячому режиму зараз потрібно захопити Верховну Раду, щоб вести засідання і приймати ті чи інші рішення. Тоді вони зможуть проголосувати за те, щоб всіх опозиційних депутатів, які вже перебувають під слідством, позбавити недоторканості. Як тільки їх позбавлять недоторканості, прокуратура має право легально їх заарештувати, як це було з Луценко і Тимошенко. Якщо дійсно події розгортатимуться за таким сценарієм, то можна припустити, що арештовано буде щонайменше 20 депутатів. І їх кинуть у в’язницю так само, як свого часу кинули Волгу – коли свого ж запроторили в карцер на 5 років. Чи бувшого голову кримського парламенту Анатолія Гриценка,який проклав дорогу Януковичу, але отримав умовний термін.

Отже, позбавити недоторканості і кинути до в’язниці можуть Кужель, Слюз і Денисову, які стали фігурантами карної справи, за те, що вони начебто заважали діяльності державної установи. Проти Авакова – також відкрита карна справа, проти тих, які начебто фальсифіковували підписи під зверненням про зібрання позачергового засідання Верховної Ради, - карна справа. Проти «свободівців», які увійшли в Київраду – карна справа. І таких кримінальних справ багато. Яскравий приклад – це те, що сталося 18 лютого, коли грубо порушуючи Конституцію України, міліція в брутально накинулася на депутатів, і одного з них затягнула в автозак та повезла у відділок.
Ще один тривожний сигнал це те, що два депутати – Балога і Домбровський – за рішенням суду взагалі позбавлені депутатських мандатів. Для чого це зроблено? Як можна припустити, тому, що сьогодні Партія регіонів не може утворити більшості, і їм потрібно будь-що встановити свій контроль над мажоритарниками. А купити цих мажоритарників вони не можуть, тому що це достатньо заможні люди. Що ж робити правлячій кліці в цій ситуації? Схоже, що вона вдалася до тактики залякування, демонструючи всім, що їх чекатиме у випадку непокори. Можна припустити, що в Партії регіонів не сподіваються на те, що комуністи її будуть підтримувати, тому їм треба зібрати своїх 226 депутатів, щоб нанести удар.

Тоді люди, які займають нижчий статус, ніж народні депутати, можуть злякатися, залягти на дно і перестати чинити відкритий спротив правлячому режиму бандократії. Якби про все це відкрито говорили Яценюк, Кличко, Тягнибок та інші лідери парламентської опозиції, то ми би більше знали, але ж вони теж не відкривають своїх карт. Хоча в цій ситуації карти треба викласти на стіл, щоб народ знав, до чого йому готуватися.

Ще одна важлива деталь, це те, що Рибак заявив, що Конституційний суд має визначити, чи законне рішення Вищого адміністративного суду про позбавлення мандатів Балоги і Домбровського. Він же знає, що Конституційний суд перебуває під контролем «Сім’ї», і тому можна припустити, що судді ухвалять таке рішення, яке їм скажуть. Тому, схоже, що цих двох депутатів готують до того, щоб їх першими принести в жертву. І це удар одразу по двох групах – Балоги і Порошенка, тобто таким чином почнеться нейтралізація двох потужних груп, які не підкорилися «Сім’ї», для того, щоб інші навіть не намагалися чинити опір.
Якщо ж у Верховній Раді дійсно правляча кліка піде на силове захоплення сесійної зали, і після цього режим Януковича вдасться до розгону опозиції, то потім він може вже і в Митний союз вступати, і всі інші речі ухвалювати. Але краще би правлячий режим в такі ігри не грав, тому що в протилежному випадку в Україні може початися справжня національна війна. Адже 8-10 західних областей України за жодних обставин не приймуть ту модель, яку насаджує «Сім’я» Януковича. І як тільки арештують якихось опозиційних депутатів, чи Конституційний суд легітимізує рішення Вищого адмінсуду про позбавлення мандатів Балоги і Домбровського, то можна очікувати, що на Західній Україні почнуть підніматися повстанські структури. Криворізько-єнакіївський «общак» просто не розуміє, які наслідки викличуть його нинішні антиконституційні дії. Масштабна політична і соціальна криза може настати протягом буквально двох найближчих тижнів. Тим паче, що грошей в державі немає, і державний бюджет і бюджети українських міст доведені до банкрутства, Україна перебуває на межі фінансової катастрофи.

Тому настав час і парламентській, і польовій опозиції, а також всім свідомим українцям, хто вважає себе патріотами своєї держави, кому не байдужа доля України, дати гідну відсіч узурпаторам, і, згідно із базовою 5 статтею Конституції, перейти до прямої моделі народовладдя, розпочавши процес очищення нашої держави від криворізько-єнакіївської гідри. Зволікати більше не можна, настає вирішальний час. Або ми збережемо та очистимо від узурпаторів Україну, або на нас знову чекатимуть довгі роки руїни, як після всіх невдалих спроб державотворення.

Комментариев нет: