14 авг. 2008 г.

Російський бліцкриг: чи спіткає Україну доля Грузії?

Нарешті Росія скинула з себе маску миротворця й показала свою істинну хижацьку природу імперської шовіністичної великодержавної країни. Весь світ побачив, що Росія за своєю суттю є імперією, яка в будь-який момент готова до експансії, агресії, військового нападу та захоплення чужих територій. Вторгнення в Грузію вкотре засвідчило:

По-перше, з Росією неможливо будувати взаємні відносини на рівноправних партнерських засадах.

По-друге, російський бліцкриг підтвердив, що метою Кремля є знищення незалежної, непідконтрольної йому влади в Грузії.

По-третє, в наслідок цієї військової операції Росії вдалося відрізати два ласих шматки від території Грузії – Абхазію та Південну Осетію, встановивши на їх територіях своє правління.

По-четверте, бліцкриг був не випадковістю, а завчасно підготовленою багатоплановою операцією. Зокрема про це свідчить той факт, що мешканці Південної Осетії, які виявили бажання, отримали громадянство РФ. Це дало змогу Росії обґрунтувати своє вторгнення в Грузію. Подібна ситуація спостерігається й в Абхазії, де Росія утворила з місцевого населення ядро збройних сил. Саме за допомогою абхазьких військових формувань Росія захопила Кодорську ущелину, завдавши таким чином суттєвого удару територіальній цілісності Грузії.

По-п’яте, в результаті військової операції Росія розгромила грузинську армію та її військові бази.

По-шосте, Росія завдала серйозного удару політичному авторитету президента Грузії М.Саакашвілі, який продемонстрував нефаховість та авантюризм.

По-сьоме, війна з Грузією показала, що Росія проводить політику подвійних стандартів. З одного боку вже понад 10 років Москва здійснює геноцид стосовно народу Ічкерії (Чечні), в наслідок якого загинули десятки тисяч людей. Як відомо, народ Ічкерії (Чечні) висловив бажання вийти зі складу Російської Федерації й будувати незалежну державу. Однак Росія не дозволила цього зробити і „вогнем та мечем” покарала Ічкерію (Чечню) за спробу відділитися від Метрополії. Варто зазначити, що сепаратистські тенденції також рельєфно виражені в таких російських автономіях, як Татарстан, Якутія та Тува. Росія дуже жорстко виступає проти будь-яких проявів сепаратизму на своїй території. З другого боку Російська Федерація не дозволяє Грузії обстоювати свою територіальну цілісність. Як відомо, ні Абхазія, ні Південна Осетія не мають правових підстав відокремлюватися від Грузії, оскільки нинішній територіальний устрій Європи та й цілого світу був закріплений після Другої Світової війни. Після розпаду Радянського Союзу була прийнята Біловезька угода, яка зафіксувала механізм роз’єднання та територіальні кордони кожної з колишніх радянських республік. Таким чином, розв’язання конфлікту в Абхазії та Південній Осетії – це внутрішня справа Грузії. Водночас зрозуміло, що й Грузія не має права використовувати військові методи проти народів Абхазії та Південної Осетії.

З огляду на вищевикладене ситуація, що склалася, для грузинської влади невтішна:
1) Грузія виявилась суттєво послабленою у військовому, політичному та економічному плані.
2) Грузинська держава втратила контроль над Абхазією та Південною Осетією.
3) Російська Федерація будь-якими засобами перешкоджатиме вступу Грузії до Північноатлантичного альянсу.
4) У Грузії розгорнеться гостра внутрішньополітична криза, в центрі якої опиниться М.Саакашвілі, оскільки саме на ньому лежатиме вся провина за поразку.

Що ж до України, то вона має засвоїти певні уроки.

По-перше, Росія є відкритим системним геополітичним та геоекономічним ворогом України. За будь-якої нагоди Москва може напасти на нашу державу, щоб перетворити її на свій неоколоніальний додаток.

По-друге, напад на Грузію – прелюдія агресії проти України. Нашими слабкими місцями є Севастополь, Кримський півострів та Закарпаття. Саме в цих українських регіонах Росія посилюватиме сепаратистські тенденції.

По-третє, Україна повинна всіляко підтримувати Грузію відповідно до підписаного між нашими державами Договору про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу між Україною та Республікою Грузія (ратифікований Постановою ВР N
4021-12 від 24.02.94 р.).

По-четверте, необхідно будь-яким чином домагатися якомога швидшого виводу Чорноморського флоту РФ з території України.

По-п’яте, для України вкрай важливо створити повноцінний, добре оснащений технічно кордон з Російською Федерацією і запровадити візовий режим для перетину українсько-російського кордону.

По-шосте, потрібно виявити, яка кількість громадян України, що мешкають у Криму та Севастополі, мають російські паспорти. Можна висловити припущення, що це сотні тисяч людей.

По-сьоме, варто пам’ятати, що в нашій країні наявна дуже потужна проросійська п’ята колона, дії якої орієнтовані на те, щоб зробити Україну частиною Російської імперії.

Що ж до Росії, то цю державу необхідно позбавити статусу військового миротворця на території Абхазії та Південної Осетії. Важливо також, що Грузія прийняла рішення про вихід з СНД. Україна в свою чергу повинна вимагати проведення засідання Глав держав СНД та поставити дуже жорсткі умови, щоб Росія припинила будь-яке втручання у справи Грузії. Наша держава має заявити, що у випадку агресивних дій РФ на будь-якій частині пострадянського простору, Україна застосує проти Росії економічну блокаду, зокрема припинить пропуск всіх вантажів і транзит російського газу, що експортується в західні країни, через нашу територію.

6 комментариев:

Михаил комментирует...

Олеже, ты забыл, что Грузия ночью системами Град и другими артснарядами стерла с лица земли столицу Южной Осетии-Цхинвал вместе с ее жителями? и где ты был в это время? почему не выступал с заявлениями (вместе с США, Европой),что уничтожают осетинов?
какой-же ты после этого демократ?
единственным защитником осетинов выступила РФ и ты после этого имеешь наглость иметь что-то против России? я украинец, живущий в Одессе, и так-же как, называю их москалями, но имей-же совесть, или американское бабло затмевает все?
не позорь нас, украинцев.
если хочешь ответить, мой адрес:
churmich@3g.ua

Unknown комментирует...

+1 предыдущий комент

"По-перше, з Росією неможливо будувати взаємні відносини на рівноправних партнерських засадах."

я бы рекомендовал съездить посмотреть как какая-нибудь румыния "на рівноправних партнерських засадах будують відносини" з нато и ес.

"По-друге, російський бліцкриг підтвердив, що метою Кремля є знищення незалежної, непідконтрольної йому влади в Грузії."

это какой, "Чистая Земля"?


"По-третє, в наслідок цієї військової операції Росії вдалося відрізати два ласих шматки від території Грузії – Абхазію та Південну Осетію, встановивши на їх територіях своє правління.
По-третє, в наслідок цієї військової операції Росії вдалося відрізати два ласих шматки від території Грузії – Абхазію та Південну Осетію, встановивши на їх територіях своє правління."

Это там где в каждом дворе моглиа убитого грузином родственника?

...
короче "швондер дал"

Гражданин Мира комментирует...

Уважаемый г-н Соскин,
похоже, действительно вам активно приплачивают за вашу пропаганду. Что ж, каждый зарабатывает как умеет...
Вы боитесь, что к вам будет применена экспансия и агрессия? Ну так закройте границы с Россией, изолируйтесь от нее и "будуйте відносини на рівноправних партнерських засадах" с Европой и США.
В Европе недолюбливают остарбайтеров из Польши, Украина не будет исключением.
Но вам-то, Соскин (патриот вы наш), на это наплевать, вы остарбайтером к сожалению не будете...

без уважения...

Анонимный комментирует...

Росія ніколи не нападе на Україну, навіть якщо ми почнемо проводити референдум щодо вступу до НАТО, бо подіями в Грузії вона хотіла саме нас залякати. Але ж... Росія боїться України, бо якщо почати проти неї бойові дії одразу розпочнеться революція і вона сама розвалиться.

Анонимный комментирует...

Росія ніколи не нападе на Україну, навіть якщо ми почнемо проводити референдум щодо вступу до НАТО, бо подіями в Грузії
вона хотіла саме нас залякати. Але ж... Росія боїться України, бо якщо почати
проти неї бойові дії одразу розпочнеться революція і вона сама розвалиться.

Анонимный комментирует...

Україні потрібно вступати до Блоку. Звичайно почнуться залякування щодо розколу Неньки це ж було і в 91-му але провели референдум і що, розкололося? Навпаки обрела незалежність від радянскьої "СИСТЕМИ" попавши під власну. "СИСТЕМУ" може здолати тільки вступ до НАТО, а потім в ЄС. За 3-5 років корупція впаде до мінімума, бо почне діяти ЗАКОН. Європейський ЗАКОН. Злодіїв будуть судити не в Печерському суді, а вже в Гааазі. Тому робить висновки.