9 сент. 2013 г.

«Свобода» не повинна повторювати помилки Кучми і Януковича

У керівництва «Свободи», як виглядає, виник конфлікт із журналістами і редакцією телепрограми «Гроші» на «1+1», які випустили в ефір сюжет про те, що начебто Олег Тягнибок разом із братом Андрієм будують на території заповідника, біля Києва, розкішні маєтки.

Після цього з’явилася інформація про те, що ВО «Свобода» має намір подати до суду на журналістів. Зокрема про це у своєму блозі на "Українській правді" написав народний депутат від «Свободи» Ігор Мірошниченко.

«У зв'язку з цим прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає від керівництва каналу "1+1" у досудовому порядку спростувати неправдиву інформацію, поширену у програмі "Гроші" 2 вересня 2013 року. Офіційно заявляємо, що жодної нерухомості, крім заявленої у Декларації про доходи, у лідера "Свободи" та його родини немає. Закликаємо українських журналістів дотримуватися журналістських стандартів та не бути знаряддям у руках Банкової в боротьбі з опозицією. Залишаємо за собою право на захист честі, гідності і ділової репутації у судовому порядку», - пише він.

Однак, якщо «Свобода» справді збирається судитися із журналістами, то чим вона відрізняється від кучмівської влади, режиму Януковича, Тимошенко, яка теж дуже полюбляла судитися із пресою, четвертою владою? Кучма взагалі лютував проти засобів масової інформації. Відомо, чим це закінчилося – вбивством Гонгадзе, якому відрізали голову.

Невже «Свобода» вирішила піти тим самим шляхом? Якщо вони вважають, що на території цього заповідника насправді не будуються маєтки Андрія та Олега Тягнибоків, то треба сформувати спільну делегацію засобів масової інформації і керівництва партії «Свобода», які разом повинні поїхати на це місце і з’ясувати, кому належить те, що там будується.

А якщо Тягнибок насправді будує там свій маєток, то у такому випадку він повинен пояснити громадськості, чому він це робить. Але починати залякувати пресу, четверту владу і знову ставати на шлях авторитарних, диктаторських методів – не вихід, ми вже це проходили, і відомо, чим це закінчилося. Тому, ми чекаємо від «Свободи» відкритої дискусії і полеміки з цього питання. Це і буде правильним, цивілізованим, моральним підходом.

Комментариев нет: