15 мая 2008 г.

Звернення голови УНКП Олега Соскіна до Президента України Віктора Ющенка

№ 30 від 14 травня 2008 року

Пану Ющенку В.А.,
Президенту України


Щодо свавілля у сфері місцевого
самоврядування та переслідування
колишнього Самбірського міського голови
Тершовчина Т.І.



Шановний пане Президенте,

Українська Національна Консервативна партія (УНКП) укотре звертає Вашу увагу на свавілля, що відбувається у царині місцевого самоврядування в Україні. На жаль, усі звернення УНКП щодо повного краху проголошеного наприкінці 2004 року курсу на адміністративно-територіальну реформу та реформу місцевого самоврядування залишаються без відповіді. Фактично Ваш апарат застосовує бюрократичну „карусель” – систему відписок. Необхідно відзначити, що за Вашого президентства ця система стала значно досконалішою, ніж за часів Л.Кучми.

Нездатність здійснювати адміністративно-територіальну реформу і реформу місцевого самоврядування в Україні згідно з рішенням від 8 грудня 2004 року і відповідно до вимог Європейської хартії місцевого самоврядування, ратифікованої Верховною Радою України, набуває останнім часом нового, небезпечного характеру. Складається враження, що президентська команда почала масове переслідування міських голів України. Переконливим прикладом жорстоких політичних репресій з боку Вашої команди є зухвале, антилюдське переслідування, попри всі принципи моралі й честі, колишнього Самбірського міського голови Тараса Івановича Тершовчина.

До мене як Голови Української Національної Консервативної партії надійшло звернення Тараса Тершовчина з описанням усіх психічних, моральних і фізичних тортур, які чинилися над ним владним репресивним апаратом. УНКП вважає за необхідне, щоб Ви доручили об’єктивно та прозоро вивчити і дати відповідну оцінку свавіллю, яке чинилося проти одного із лідерів національного руху в Україні – колишнього Самбірського міського голови Тараса Івановича Тершовчина за інспірованою проти нього „кадебістськими структурами” справою.

Як Голова УНКП вважаю, що Ваша відповідь і дії стосовно цього брутального злочину проти міського самоврядування в цілому і конкретної людини зокрема покажуть, чи Ви та Ваше оточення є патріотами України або ж український народ повірив безликим особам, які прийшли до влади на хвилі народного гніву проти режиму бандократії Л.Кучми у грудні 2004 року.

Згідно з чинним законодавством, а саме зі ст. 20 Закону України „Про звернення громадян”, Ви маєте дати відповідь на наш лист не пізніше як за 15 днів від дня його отримання.


Олег Соскін,
Голова Української Національної Консервативної партії


Додатки:

1. Звернення Тараса Тершовчина, колишнього Самбірського міського голови, до Голови Української Національної Консервативної партії Олега Соскіна. – 4 арк.
2. Протокол судового засідання Франківського районного суду м. Львова 13.06.2005 р. – 2 арк.
3. Ксерокопія книги Ю.Микольського „А як прийдеться стати...” – 1 арк.
4. Виправдувальний вирок Залізничного районного суду м. Львова від 21.02.2007 р. – 9 арк.
5. Ухвала апеляційного суду Львівської області від 22.05.2007 р. – 13арк.
6. Ухвала Верховного Суду України від 18.12.2007 р. – 6 арк.

Комментариев нет: