20 нояб. 2009 г.

Обрання Президента посилить децентралізацію в ЄС

Політична інтеграція в рамках ЄС сьогодні непотрібна. Це бюрократія, централізація і фактично попрання національних суверенітетів країн, які ввійшли в ЄС.

Добре, що президентом ЄС став не Тоні Блер, а прем’єр невеликої країни. Бельгія була фундатором ЄС, і однією з країн, яка його заснували.

На мій погляд, не потрібно було створювати посаду президента ЄС і формувати політичну надбудову.

Сформувати політичні єдині структури шляхом федералістської інтеграції намагались після І Світової Війни, що закінчилось крахом і ІІ СВ. І висловлює сумнів з приводу того, що процеси, які зараз відбуваються в ЄС призведуть до позитивних результатів.

І зараз частина бюрократичної еліти країн ЄС, особливо старих, знов почала проводити лінію на федералізацію європейського простору. Ми побачили, що обрання нового Президента відбулось саме шляхом кулуарних домовленостей. Подивимось, що з цього вийде».

Крім цього, ці обставини зумовлять серйозні відцентровані течії в ЄС – Польща, Литва, Латвія, Чехія, Словаччина, Угорщина, які мають власну позицію, почнуть формувати нове об’єднання, що буде посилювати децентралізацію в ЄС.

Якщо світова економічна криза буде посилюватись, досвід політичної інтеграції і фактично насильства над національними країнами виявиться невдалим, сподіваюсь, що керівництво європейських країн зрозуміє, що посада президента тільки заважає і руйнує економічні інтеграційні процеси.

Як буде формуватись єдина зовнішня політика ЄС зараз передбачити складно. Але можна припустити, що буде спостерігатись відчуження, відсторонення ЄС від США, щодо формування відносин з Росією в ЄС виникатимуть серйозні протиріччя, оскільки до цього кожна з Європейських країн мала свої стосунки з РФ.

Комментариев нет: