24 нояб. 2010 г.

Немає такого злочину, на який не підуть олігархи

Кажуть, змінюються не часи, а люди, з року в рік створюють, у піку власним лінощам, хитро скручені «передові технології», які, здається, геть-чисто відбивають пам'ять. Інакше як пояснити те, що історію, яка рухається по спіралі та яка розкладена у підручниках поетапно, сучасники воліють не помічати впритул?

Про нинішній час і необхідність нової революції в Україні в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ForUm' у розповів директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

- Олеже Ігоревичу, нинішні події на Майдані, пікет Верховної Ради - це і є те повстання, про яке Ви казали колись?

- Ні, поки це прелюдія, увертюра процесу, який має початися, оскільки сьогодні дозріли всі умови для антиолігархічної революції. Питання тільки утому, чи готові сили, які здатні її розпочати.

- Ви говорите про дрібних буржуа?

- Так. І, на жаль, вони ще не зовсім зрілі. Ще не відбулися їх ня кристалізація та структурне оформлення, їм ще належить об'єднатися з бідними масами - не з люмпеном, звичайно, а з тими, хто перебуває у нижній частині соціальної піраміди, але вже бачить себе у середньому класі у боротьбі з кланово-олігархічною плутократією.

Сьогодні по всій країні йде осмислення, внаслідок чого виявляється, що і на Заході, і на Сході, і на Півночі, і на Півдні Україні інтереси людей, які представляють дрібну і середню національну буржуазію, однакові і їх нічого не поділяє у боротьбі з клановою олігархією. Але дуже важливо, щоб у цій боротьбі, про яку я кажу, були відсунуті кланові лідери типу Тимошенко - вони обов'язково заведуть людей у трясовину.

Тимошенко ж абсолютно точно така ж, як Азаров, Янукович, Ющенко, Кучма та інші «плющі». Вони щодня безжально висмоктують Україну - «кровосісі», як говорив Азаров. Фактично, він мав на увазі себе і собі подібних.

Олігархічні клани (спочатку кучмівські, потім ющенківські та тимошенківські, а тепер і «сім'я» Януковича) переслідують єдину мету - привласнення монопольного прибутку і пограбування широких мас населення. І дуже здорово, що дрібна буржуазія, а я сподіваюся, і середня, зараз нарешті повстануть проти них.

- Але кажуть, неправильно вони почали. Потрібно було не на штурм іти, а підприємства зупиняти.

- А одне іншому не заважає. Я думаю, буде і друга фаза - локаут, при якому будуть зупинені маса підприємств, заблоковані дороги, великі перевізники перегородять центр Києва і під'їзди до нього.

Адже зараз олігархи зовсім знахабніли і поводяться безпардонно. Достатньо почитати Тігіпка, Азарова чи цього хлопчика Хомутинника, який ніколи бізнесом не займався і лопату у руках не тримав, щоб побачити це. Ці люди настільки знахабніли, що кидають виклик усьому трудящому населенню, яке пограбували у 1992-1993 рорах, потім у 1998 – на початку 1999, у 2008-2009 роках… А тепер хочуть доконати.

Так що все, що зараз відбувається, це тільки початок. Далі будуть блокади податкових адміністрацій, люди почнуть серйозно займатися керівниками міліції, їхніми сім'ями, дружинами, з'ясовувати, хто вони і звідки беруть гроші, через яких родичів прокручують махінації. Впритул займуться усіма цими чечетовими, лук'яновими, єфремовими і азаровими, що відмовляються від родового прізвища Пахло на користь звучною прізвища дружини.

- Ви сказали , мета олігархів - грабувати, але у них же і без того достатньо грошей.

- Це їхня генетична патологія, мутований капітал, який втратив здорову сутність, який перетворився на паразитичний, монополістичний, загниваючий елемент. Капітал, який живе від трьохсот відсотків прибутку і вище, до тисячі, – розбещений, мертвий за своєю суттю, орієнтований на задоволення ницих потреб.

Немає такого злочину, на який не підуть олігархи. Навіть якщо потрібно буде зарізати власну матір і дітей, вони на це погодяться, тому що , як канібали, які раз спробували людське м'ясо, не можуть уже відмовитися від цієї страшної жаги отримання прибутку.

- Опозиція стверджує, що сьогодні влада усіма силами підштовхує українців до масової еміграції з країни.

- Так уже й виїхати нікуди! Нас фактично нікуди приймати – у світі криза. Так, працювати і жити тут буде неможливо! Це однозначно!

Влада вже чітко сказала ( і Бродський, і Азаров), що хочуть перетворити українців на фабрично-заводських рабів. Вони так прямо і говорять: нічого, мовляв, бізнесом займатися. Адже справжній народний капіталізм завжди починається із дрібної торгівлі. Саме дрібний торгаш формує первинне підприємницьке середовище, і якщо його знищують, люди повинні стати робітниками. Але що таке робітники? Люди, які нічого не мають, крім своїх дітей.

Сьогодні влада хоче забрати головну основу людини - економічну, базис якої – маленька приватна власність. Вони її обкладають податками, хочуть конфіскувати, експропріювати.

Новий Податковий кодекс направлений на те, щоб пограбувати населення, позбавити його джерел існування. Він знищує дрібну буржуазію, а другий крок - позбавлення людей житла, щоб вони жили у бараках, без економічної свободи і власного будинку.

- Ну, і які ж при таких розкладах будуть люди? Біомаса ....

- Так їм потрібна біомаса! Сьогодні в Україні фактично геноцид 1933 року, тільки в іншій формі.

Сталін знищував куркулів, сільськогосподарську дрібну буржуазію, а зараз знищують одночасно сільськогосподарську буржуазію (заборона експорту зерна, примушуючи підприємців продавати його тут на 50% дешевше світової ціни), паралельно експропріюють доходи і бізнес, а наступний цвях у домовину – позбавлення людей приватного житла.

Англійці кажуть «Мій дім – моя фортеця», а у нас активно йде процес позбавлення людини навіть цієї маленької фортеці. Як тільки у людини відберуть житло, вона стане пролетарським рабом. Це те, що робили більшовики після ліквідації НЕПу. І сьогодні ми отримуємо 1933-1937 роки, але чим тоді справа закінчилася, нам відомо.

Наше сьогодення – це результат того, що суспільство не захотіло зробити люстрацію. От не зробили її, отримайте тепер повернення до страшних часів, до геноциду комуністично-КГБістської кланової номенклатури, яка обікрала народ України і створила на цьому собі мільярди.

Зараз, прагнучи зміцнити своє матеріально-фінансове панування і силове поліцейське репресивне панування, вони спеціально запросили московського попа Кирила Гундяєва , щоб доповнити свій диявольський коктейль «опіумом для народу», ввести фактично і релігійну диктатуру.

Сьогодні влада готова зробити те, що було зроблено в Ірані , – створити корпус так званих вартових православної революції у вигляді слухняного козацтва. Це буде так званий релігійно-духовний орган інквізиції проти всіх інакодумців. Саме тому у нас на державному рівні так зустрічають якогось чужого попа-КДБіста.

- Вихід: «порятунок тих, хто тоне, – справа рук самих тих, хто тоне»?

- Тільки самих! І тільки революція! Треба, щоб депутати міськрад схаменулися, їх же цей кодекс позбавив усіх джерел формування бюджету і влади. Треба забути партійні чвари і рятувати себе, свої сім'ї, своїх дітей. Не повинно бути ніяких партійних лідерів і вождів! Повин ен бути рух мас, самоорганізація мислячих індивідуумів проти бандитської кланової олігархії.

- Але кажуть, переважна кількість протестувальників – так звані «майданбайтери», демонстранти-найманці ...

- Це неправда.

- Значить, народ дійсно піднявся, а Тимошенко...

- Примазалася! Це ж видно! Вона до них лізе, а здорова течія все одно її відкидає, відриває! Тому що це вона разом з Пинзеником і Ющенком влаштувала цю гидоту – заклала основи терору, який сьогодні роблять Янукович, Азаров і Тігіпко. Це її робота! І тому здорова сила відриває її від своєї течії!

Я дуже сподіваюся, що здорових сил все-таки вистачить для того, щоб не консолідуватися з Тимошенко. Вона тільки дискредитує рух, який має бути аполітичним, економічно осмисленим, захистом інтересів малої і середньої буржуазії від кланової олігархії.

У цьому його суть! У переході до моделі народного капіталізму, до самоврядування, до нових методів розподілу прибутку, при якому державі відводиться 10%, а 90% – тому, хто створює трудову додаткову вартість і дрібну приватну власність. Наша основа повинна бути у розвитку громад, і в цьому ж має бути уся суть руху.


Лєра Нєжина

1 комментарий:

taras_kokovskyy комментирует...

пане Олеже, треба обрати вас президентом або прем"єром :-)