21 сент. 2009 г.

Всі варіанти зриву виборів можливі

Сьогодні в зриві виборів зацікавлений тільки діючий Президент, але лідер ПР скоро до нього приєднається.

Зірвати вибори рішенням Конституційного Суду можливо, і в цьому найбільш зацікавлена група Ющенка. Розраховувати діючому Президенту, навіть на те, що він пройде до другого туру, не приходиться. А як показують останні події, Ющенко має неабияку підтримку в КС. Останні рішення суду були на його користь. Якби прокуратура і СБУ перевірили, як зростали статки суддів КС в останні місяці, можливо ситуація дещо б змінилась. Але на жаль, немає кому цим зайнятись. На окремі групи суддів КС, має вплив не тільки Ющенко, а і інші політичні сили. І якщо керівники декількох кланів об’єднають свої сегменти в суді, вони дійсно можуть зірвати вибори через невідповідність закону про вибори Конституції.

Не можна виключати і варіант введення надзвичайного стану. Можливо влаштувати військове зіткнення, наприклад, в Криму. Якщо це зробити на початку січня, президент легко виграє кілька додаткових місяців.

Сьогодні в зриві виборів зацікавлений тільки діючий Президент, але коли лідер ПР усвідомить що і у нього шансів на перемогу небагато, йому прийдеться приєднатись до Ющенка, щоб не дати можливості зайняти президентське крісло пані Тимошенко.

Припускаю, ще два сценарії зриву президентської кампанії. Якщо Пукач зізнається, що вказівку на вбивство Гонгадзе отримав від нинішнього голови ВР, Литвина мають зняти з посади. В такому разі більшість Тимошенко розвалиться, необхідно буде призначати дострокові вибори парламенту, і ставити тимчасового прем’єра. І ще один варіант, повна економічна вакханалія - це також значно ускладнить проведення президентської кампанії.

Комментариев нет: