17 сент. 2009 г.

Бюджет на 2010 рік – це нахабна авантюра Тимошенко, за яку її треба просто виганяти

Підготовлений урядом проект бюджету на 2010 рік – це просто авантюра, під якою нема жодного реального і науково обґрунтованого економічного базису. В принципі, за таку розробку треба просто виганяти, тому що Прем’єр Тимошенко – аматор, шкідник, який несе загрозу українській національній безпеці.

Перш, ніж презентувати новий бюджет, Тимошенко повинна була би відзвітувати про провал бюджету 2009 року, адже від початку року становив 30 млрд грн, а це сума дефіциту, який планувався на цілий рік. Бюджет цього року розраховували, виходячи з того, що курс буде не більше 7 грн дол., а сьогодні маємо вже близько 9 грн/дол. Крім того, планувалось зростання ВВП до 3%, натомість ВВП впало на 25%.

Отже, повністю провалений державний бюджет 2009 року, і тепер Тимошенко має таку нахабність виставляти абсолютно недолугий, бездарний продукт на огляд громадськості.

Я вважаю, що реально державного бюджету нема. По-перше, нема міністра фінансів, тому що ця дитина, яка виконує обов’язки, я б йому і трійку не поставив би, а я от викладаю міжнародні фінанси. По-друге, не потрібно брехати. Кожна цифра там – це брехня, яка не буде виконана. Це суто популістський бюджет.

Думаю, після того, як Тимошенко представила цю маячню, її просто треба відправляти у відставку. Просто в нас нема президента нормального і нема опозиції.

Я переконаний, що Юлія Тимошенко не змінила філософію державного бюджету. У неї знову витрати перевищують дохідну частину, при чому ще більше, ніж в цьому році.

Фактично вони виходять на дефіцит держбюджету 50 майже млрд грн. А закрити цю дірку буде неможливо, тому що зовнішніх запозичень вона не зможе отримати. А внутрішніх запозичень уже немає, тому що внутрішні запозичення вже цього року перевищили 70 млрд грн, тоді як в листопаді минулого року запозичення складали всього 8 млрд. Отже, вона вже запозичила 62 млрд грн за десять місяців. А що ж вона ще хоче запозичити?

3 комментария:

Анонимный комментирует...

Як закрити дірку?
Забраті Сеньйораж в НБУ і передати в бюджет -і всі справи вирішені!))

Анонимный комментирует...

выпуском денегв Украине занимается НБУ, а сеньйораж не учитывается как прибыль НБУ, поскольку Банкнотно-монетный двор не является юридическим лицом и не отчитывается перед соответствующими госорганами

(Если учесть, что эмиссия отпечатанной гривны комбанкам происходит с учетом ставки рефинансирования, которую устанавливает Нацбанк, то это уже соответственно:
-46 млрд. 434 млн. грн. в 2007-ом году и
-51 млрд. 854 млн. грн. в 2008-ом году.
хорошие карманные деньги на карманные расходы на самолёты яхты, жизнь на широкую ногу кучке ростовщиков за счёт украинского государства
А ведь суммы сеньйоража НБУ, образно говоря, оставляет себе. И скорее всего, использует эти миллиарды для увеличения так называемого золотовалютного резерва. И делает это самостоятельно. И по своему усмотрению. Хотя все эти суммы должны поступать в бюджет. И уже оттуда распределяться. На здравоохранение. На армию. На образование и прочие затратные статьи бюджета)

Анонимный комментирует...

http://conscience-ua.blogspot.com/2009/09/blog-post_2580.html

ПРО СВЯЩЕННУЮ КОРОВУ НБУ-ЮЩЕНКА