1 февр. 2011 г.

Наявність дрібних копійок є показником стабільності та солідності нацвалюти

Вилучення з обігу монет номіналом 1 і 2 копійки призведе до підвищення цін. Це обов’язково позначиться на цінах. Якщо копійки вилучаються, ціни будуть округлятися до збільшення, а не зменшення. А це призведе до фактичного зростання цін та інфляції, а також створить панічний настрій серед населення через нестабільність валюти.Наявність дрібних копійок є показником стабільності та солідності національної валюти.

Те, що хтось планує вилучити з обігу ці монетки, означає, що в Україні відбувається плюндрування національних грошей. Це означає, що поступово наша гривня перетворюється на сурогатну валюту. Це спостерігається навіть на побутовому рівні, оскільки все більше людей говорять, щось там коштує не стільки-то гривень, а рублів. Тобто гривня не сприймається як національна валюта, і люди їй не довіряють на підсвідомості.

Щодо випуску банкнот номіналом 1000 гривень, то зараз треба не гроші друкувати, а реформи робити. А то сьогодні тисячну купюру надрукують, завтра – дві тисячі вже буде, післязавтра – п’ять… Так і з карбованцями було.

Комментариев нет: