8 дек. 2011 г.

Вибори в Росії: крах КДБістсько-імперського проекту

4 грудня 2011 року у Росії відбулися чергові вибори до Державної Думи. Згідно із даними ЦВК Росії станом на 6 грудня 2011 року отримані такі результати: „Єдина Росія” – 49,29% голосів (2007 р. — 64,3%), КПРФ — 19,20% (2007 р. — 11,57%), „Справедлива Росія” — 13,25% (2007 р. — 7,74%), ЛДПР — 11,68% (2007 р. — 8,14%), „Яблуко” – 3,43%. Спробуємо проаналізувати, якими можуть бути наслідки цих виборів для Російської Федерації та її громадян:

1. Можемо припустити, що громадяни Російської Федерації винесли вотум недовіри правлячому КДБістському кремлівському режиму на чолі з В.Путіним та Д.Медведєвим. І хоча партія „Єдина Росія” матиме більшість у Державній Думі Російської Федерації, однак ця більшість непереконлива і, відповідно, нестабільна.

2. Фактично, більшість населення Російської Федерації проголосувала проти правлячої партії. За „Єдину Росію” проголосувало менше половини (49,29% або 32,3 млн. осіб) тих, хто прийшли на вибори. А якщо врахувати, що загальна кількість виборів, внесених до виборчих бюлетенів, склала 109,1 млн. осіб, то за партію „Єдина Росія” проголосувало лише 29,6% загального електорату Російської Федерації. Це свідчення того, що російський електорат не довіряє правлячій партії та її лідерам і хоче цю силу якомога швидше усунути.

3.
Громадяни Російської Федерації не змогли вивести на політичну арену нові реформаторські демократичні сили та політичних лідерів, які орієнтовані на усунення КДБістського режиму від влади. По суті, це поразка як інтелектуально-демократичних реформаторських сил, так і народу Російської Федерації в цілому.

4. Існують всі підстави вважати, що найближчим часом у Російській Федерації розгортатимуться фінансово-економічна та соціальна кризи. Відповідно, відбуватиметься дестабілізація соціально-економічного та фінансового положення країни.

5. На теренах Російської Федерації потрібно очікувати наростання національних та релігійних протиріч, оскільки вибори до Державної Думи засвідчили посилення регіональних, національних та релігійних еліт. Це призведе до децентрових процесів, збільшення сепаратизму і боротьби національних республік, зокрема Татарстану, Башкирії, Мордовії, Туви, Республіки Саха (Якутія), Чувашії та кавказьких республік, за суверенітет і державне самовизначення.

Які ж висновки з огляду на результати парламентських виборів у Росії потрібно зробити Україні?

По-перше, Україна має триматися якнайдалі від Російської Федерації як нестабільної, депресивної, штучно створеної геополітичної та геоекономічної конгломерації, яка має імперіалістичні інстинкти та експансивні загарбницькі нахили.

По-друге, у жодному разі не можна вступати до геополітичних та геоекономічних союзів з цією конгломерацією. Потрібно жорстко обстоювати національні інтереси України, не піддаватися на жодні обіцянки керівництва Російської Федерації та не лякатися погроз, тиску та шантажу.

По-третє, за будь-яких обставин не можна віддавати у власність Російської Федерації українську газотранспортну систему. Для України таке рішення буде до смерті подібне. Безсумнівним свідченням тому є втрата державності та суверенітету Білоруссю після остаточної купівлі „Белтрансгазу” російським „Газпромом”. Влада Білорусі на чолі з О.Лукашенко зрадила інтереси власної нації та народу, і врешті решт перетворила країну на неоколоніальний придаток Російської Федерації. О.Лукашенко став сатрапом кремлівського керівництва.

По-четверте, Україна має проводити жорстку економічну політику захисту національного суверенітету. Потрібно рухатися шляхом витіснення корпоративного олігархічного російського капіталу з української території.

Вибори до Державної Думи Росії ще раз підтвердили – антидемократична політика, розправи з політичними опонентами, залякування та репресії, штучне збільшення виборчого бар’єру не призводять до успіху. Сучасний стан розвитку суспільства вимагає переходу до прямої влади народу. Громадяни Російської Федерації, так само як і громадяни інших країн, намагаються відкинути від влади ті політичні структури та лідерів корпоративних груп, які нехтують інтересами широких верств населення. І парламентські вибори в Російській Федерації, як і в інших країнах, вкотре це засвідчили.

Правлячому в Україні олігархату потрібно зробити висновки з результатів виборів до Державної Думи Російської Федерації. Українським можновладцям необхідно зрозуміти, що намагання встановити в Україні диктатуру однієї правлячої партії призведе до нечуваних трагічних наслідків. Поза сумнівом, будь-які спроби підірвати суверенітет України і встановити олігархічну диктатуру спричинять розгортання потужних національних та соціально-визвольних змагань.

Олег Соскін,

директор Інституту трансформації суспільства,
професор Національної академії управління,
голова Української Національної Консервативної партії

Комментариев нет: