19 дек. 2011 г.

Рейдери на марші

Боротьба за гроші й владарювання на певній територій сьогодні набирає все більше обертів. Сьогодні владні браконьєри завдають удару по соціальним потребам українських громадян. Під рейдерську атаку потрапляють не лише підприємства, готелі, а й книгарні, поштові відділення, заклади охорони здоров’я, бібліотеки, будинки культури, дитячі гуртки.

Наприклад, в Києві нині точиться боротьба за приміщення по вул. Ярославів Вал, 8 (площею 250 кв. м), де знаходиться відділення поштового зв’язку Київ-34. Приміщення було продане на аукціоні у листопаді 2010 року відповідно до рішення колишньої Шевченківської районної в м. Києві ради. Новий власник приміщення, ТОВ «Будстандарт», категорично наполягає на звільненні приміщення Київською міською дирекцією УДППЗ «Укрпошта» для використання його для власних потреб.

Враховуючи великий соціальний резонанс, Київська міська прокуратура вивчає законність відчуження приміщення по вул. Ярославів Вал, 8 з комунальної власності Шевченківського району м. Києва. Як повідомили у відділенні поштового зв’язку Київ-34, 22 грудня 2011 року має відбутися остаточне судове засідання, що вирішить долю відділення Київ-34.

Жодної інформації про ТОВ «Будстандарт», окрім того, що компанія входить до Аграрно-інвестиційної групи «Софія», яка веде аграрний бізнес в основному на півночі Сумської області, в Інтернет-мережі не знайшлося. Однак, подейкують, що ТОВ «Будстандарт» має відношення до владних кланово-олігархічних структур та правлячої сім’ї. Може неправда?

Подібні випадки не поодинокі. Наприклад, 30 листопада 2011 року у Києві здійснено рейдерське захоплення будівлі площею понад 900 кв. м столичного центру реабілітації інвалідів, що розташований за адресою вулиця Фрунзе, 60. Варто згадати й історію із захопленням Будинку дитячої творчості (Київ, вул. Артема, 14) восени 2010 року.

Подібні випадки непоодинокі і в інших регіонах України. Правлячий олігархат зовсім розперезався і втратив не лише почуття совісті, але й інстинкт самозбереження. Напевне хоче викликати вовка з лісу, а саме – розбудити вогонь Холодного яру!

...По якому правдивому,
Святому закону
І землею, всім даною,
І сердешним людом
Торгуєте? Стережіться ж,
Бо лихо вам буде,
Тяжке лихо!.. Дуріть дітей
І брата сліпого,
Дуріть себе, чужих людей,
Та не дуріть бога.
Бо в день радості над вами
Розпадеться кара.
І повіє огонь новий
З Холодного Яру.
(Т.Г. Шевченко, “Холодний Яр”)


OSP-UA.INFO

Комментариев нет: