28 апр. 2015 г.

В Україні сформовано тупикову модель економіки

В Україні сформовано тупикову модель економіки кланово-олігархічного капіталізму, яка в період правління Януковича мутувала до рівня держави стаціонарного бандита.

Не мною ця дефініція вироблена, Мансур Олсон, Нортон та інші дослідники так характеризують країни, де вся фінансово-економічна влада належить певним середовищам кримінального типу, які врешті-решт увійшовши в союз, альянс з найбільш слабкими верствами населення, маргінальними прошарками формують відповідну соціально-економічну і фінансову модель, де клан бере на себе функції патрона, а маргінальні слабкі кола перетворюються на прошарок, який функціонує завдяки певним подачкам з боку цього клану.
В нас така модель склалась у 2010-2014 роках. Така модель не спроможна функціонувати в нових умовах, тому вона завжди завершується кривавими революціями та іншими змінами. Це тупикова модель економічного, соціального і політичного розвитку.

Олег Соскін, голова Української Національної Консервативної партії, уривок з доповіді “Сучасна грошово-фінансова система України – шлях до дефолту”

Комментариев нет: