18 февр. 2010 г.

Тимошенко має йти до депутатів і Тігіпка

Для збереження нинішньої коаліції Тимошенко має зняти усі протиріччя між БЮТ і НУНС та розколоти фракцію Блоку Литвина, посприявши створенню групи Тігіпка.

Поведінка Литвина стає зрозумілою, коли згадати, що його ім’я пов‘язане з вбивством журналіста Гонгадзе. Він кидається до того, хто може дати йому захист від цієї кримінальної справи. Литвин лише очільник маленької фракції, який був обраний спікером лише тому, що у свій час було потрібно сформувати коаліцію. Його можна і зняти. Істерія Литвина може прискорити цей процес, оскільки і в БЮТ, і в НУНС розуміють загрозу, що над ними нависла з боку Партії регіонів.

Фракціям, що входять в діючу коаліцію, потрібно консолідуватися. Тимошенко має не чекати, а «спустити свої ніжки на грішну землю» і йти до депутатів НУНС, знімати усі накопичені протиріччя, суперечки, непорозуміння та гуртувати навколо себе якомога більше політсил. Співпрацювати з Тігіпком аби той розколов фракцію Литвина, створюючи свою позафракційну групу. У такий спосіб можна сформувати достатньо стійку більшість.

Комментариев нет: