19 мар. 2012 г.

Терор податкової проти Інституту трансформації суспільства триває

12 березня 2012 року до Інститут трансформації суспільства (ІТС) надійшов черговий лист з податкової за підписом заступника голови Комісії з проведення реорганізації ДПІ у Шевченківському районі м. Києва, заступника начальника ДПІ у Святошинському районі м. Києва Дзюбенко Лариси. Це ще один незаконний лист про те, що прикриваючись хворобою податкового ревізора-інспектора, податкова вирішила продовжити терміни незаконних дій проти Інститут трансформації суспільства (ІТС). Минули передбачені законом 10 робочих днів для проведення податкової перевірки, і навіть додаткові 5 робочих днів закінчилися. Таким чином переслідування ІТС триває. Згідно з законодавством податкова повинна була надати висновок щодо результатів перевірки.

Проте вони його не надають, порушуючи при цьому терміни, передбачені Податковим кодексом. Таким чином, очевидно, що податкова поводить себе як суб’єкт, для якого українські «закони не писані». Всім давно зрозуміло що податковій немає чого шукати в ІТС, тому що ми є благодійна неприбуткова організація, яка виграє право на реалізацію міжнародних проектів в умовах жорсткої конкуренції. Очевидно, що ми жодної копійки у української держави не взяли. А навпаки, здійснюємо роботу щодо розвитку контактів з міжнародною спільнотою на підтримку авторитету України у світі, розвитку українського інтелектуального ресурсу.

Високопосадовці податкової, зокрема її керівник О. Клименко, сьогодні повністю діють за вказівкою керівників „єнакіївської сім’ї” та її очільника – В. Януковича. На прикладі кричущого беззаконня проти Інституту трансформації суспільства кожен повинен сьогодні зробити висновок, що рано чи пізно це чекає і на нього. Тому ІТС ще раз звертається до Наталії Королевської, лідерів інших партій, давайте захищатися. Давайте порушувати питання про ліквідацію цього спрута – податкової адміністрації, про негайне зупинення дії цього бандитського грабіжницького Податкового кодексу, негайне усунення з посади керівника ДПА О. Клименка, як одного з виконавців неправомірних вказівок «єнакіївського угрупування». Чим довше ця зграя буде знаходитися при владі, тим більші шанси на встановлення в Україні диктатури. Терор проти нас є дуже показовим, але ми не – єдиний приклад.
Під виглядом перевірок фінансової діяльності СБУ розпочало переслідування керівників соціологічних структур. Оскільки рейтинг Януковича стабільно падає і сьогодні складає 8%, то вони перейшли до прямого залякування, і це зримо підтверджують події навколо нашого інституту та інших громадських організацій. Або ж взяти брутальні репресії проти керівників парламентських політичних партій: Ю. Тимошенко або того ж Ю. Луценка. Такого в історії незалежної України ще не було. Тепер почалася, як ми і попереджали, третя хвиля терору: на цей раз – проти соціологічних організацій та керівників органів місцевого самоврядування. Влада „єнакіївської сім’ї” нині намагається насильно встановити ручне управління в регіонах, незаконно зміщуючи обраних народом міських голів, які з різних причин її не влаштовують. Згадаймо ситуацію у Чернівцях, Тростянці, Южноукраїнську, Болграді, Нетішині, Кузнєцовську, Софійській Борщагівці, Новодістровську та багатьох інших містах нашої держави. Сьогодні мерам українських міст елементарно продемонстрували, що хоча їхня посада, згідно із законодавством, є виборна, але для Януковича та його групи - це мало що значить. Новітня «рейдерська» схема виглядає напрочуд просто – будь-яким способом усунути чинного мера, а місто віддати на пограбування «лялькового» секретаря міськради, максимально затягуючи проведення дострокових виборів.

Отже «команда» Януковича перейшла до відкритої узурпації влади. Більше немає на що чекати. Сьогодні питання стоїть руба. Потрібне негайне усунення Януковича від влади. Необхідно кінець-кінцем створити Всеукраїнський комітет із захисту громадських організацій, міських голів та підприємницьких структур. Ще раз звертаємося до Н. Королевської, А. Яценюка, В. Кличка, А. Гриценка, О. Тягнибока та інших політичних лідерів організувати та провести спільні заходи на захист демократії та свобод людини і громадянина. Не чекайте до виборів, бо виборів може і не бути! Буде повна і цинічна узурпація влади, попрання Конституції України. А наступним кроком після цього стануть ваші арешти та масовий терор проти опозиції.

Олег Соскін,
директор Інституту трансформації суспільства,
Голова Української Національної Консервативної партії

Комментариев нет: