1 апр. 2010 г.

Антиконституційні дії Уряду щодо ревізії євроатлантичного курсу України

31 березня 2010 р. Кабінет Міністрів України прийняв за підписом Прем’єр-міністра України Миколи Азарова Постанову № 286, яка має хитру назву: «Деякі питання Секретаріату Кабінету Міністрів України». Цією Постановою ліквідовано Координаційне бюро європейської та євроатлантичної інтеграції, а натомість у структурі Секретаріату Кабінету Міністрів утворено Бюро європейської інтеграції. Такі дії свідчать про те, що правляча кланово-олігархічно-комуністична коаліція та створений антиконституційною коаліцією узурпаторський антиконституційний Уряд, який очолює М.Азаров, почав виконувати програмні настанови Кремля та його господарів Д.Медведєва та В.Путіна. Всупереч чинному законодавству та державному курсу України, який відповідно до Закону України «Про основи національної безпеки України» передбачає вступ України в НАТО, всупереч багатьом іншим законодавчо-нормативним актам, міжнародним угодам України, зокрема з Північноатлантичним альянсом та Річній національній програмі Україна – НАТО, нова влада нахабно і відкрито почала змінювати геополітичний курс України.

Отже, можна висловити переконання, що антиконституційна коаліція та затверджений нею Уряд хочуть перекреслити 20-річний шлях України до євроатлантичної спільноти. Стає зрозумілим, що метою В.Януковича та його оточення є формування України як складової Російської імперії та створення так званої єдиної держави Росія-Білорусь-Україна.

Поза сумнівом, зазначена Постанова має антизаконний характер. Азаров не має права діяти всупереч міжнародним угодам та законам України, які передбачають, що і в Кабміні, і в інших структурах виконавчої влади повинні діяти відповідні підрозділи, які мають безпосередньо опікуватися питаннями євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Комментариев нет: