2 февр. 2013 г.

У депутатів потрібно відібрати усі пільги й зменшити зарплату до 1000 доларів

Днями депутат Верховної Ради України від "Батьківщини" Микола Княжицький заявив, що вважає депутатську зарплату замалою й її потрібно підняти, але забрати у депутатів усі пільги. Якщо порівнювати зарплату наших депутатів із європейськими, то може вона не така велика, як хотілося би. Але наші депутати ще мають додаткові виплати на оздоровлення, утримання апарату, на відрядження, на проїзд по країні й за кордон, на утримання офісу, премії. Якщо все це скласти, то вийде чимала сума. Тому говорити, що вона замала в умовах, коли в Україні середня заробітна плата трохи більше 3 тисяч гривень - менше 400 доларів — це неправильно. У Польщі ж середня зарплата — це тисяча доларів. А Польща — це посткомуністична держава. То зрозуміло, що говорити про малу депутатську зарплату не можна.

80% населення живе або на межі бідності, або за межею бідності. І коли 50% населення взагалі живе на зарплату чи пенсію 1000 гривень — 100 євро. І якщо йому замала ця зарплата, що він має депутатом, то може варто здати цей мандат і знову отримувати зарплату в ТВі? Але ж він чомусь пішов у Верховну Раду. Я ж думаю, що він декларував, що не за зарплатою прийшов, а на країну працювати. Тому вважаю, що підіймати таке питання не на часі й узагалі не розумію навіщо таке говорити. Узагалі їм потрібно зарплату у половину зменшити й пільги усі відмінити. Й ще треба з них зняти усі недоторканності, щоб вони відчули, що живуть тим самим життям, що й живуть усі пересічні громадяни України. Може варто думати над цим? Або над тим, щоб відмінити Податковий кодекс і закон про біометричні паспорти? І податок на нерухомість варто зняти, переглянути бюджет, зменшити витрати на міліцію, скоротити штаб прокурорів і суддів. Про це варто говорити. Але кожен говорить про те, що йому ближче до серця.

Пільги обов'язково в усіх треба забрати — у президента, Кабміну й депутатів. Узагалі у суспільстві не повинно бути ніяких пільг. У ринковому суспільстві не може бути пільг. Якщо комусь дають пільгу, то це означає, що автоматично у когось для створення цієї пільги забрали гроші. Це викривлення дії економічних законів ринкового середовища. Цього робити не можна. І усі країни в яких діє повноцінна ринкова економіка, вони від цих пільг відмовились. Пільги — це епідемія, зараза й загроза. Й депутати з президентом мають першими показати приклад і відмовитися від цих пільг. Всі ці пільги лишилися від комуністичних часів. Але зарплату їм також треба урізати. Нехай заробітна плата депутатів не перевищує тисячі доларів. Нехай мають утричі більшу зарплату від середньої по країні. Вони ж слуги народу, от нехай і відчують, як живе цей народ.

Комментариев нет: