15 февр. 2013 г.

Верховну Раду можуть силоміць розблокувати однієї із найближчих ночей?

Верховна Рада і далі блокується парламентськими опозиційними силами. Оскільки правлячому режиму Януковича потрібно, щоб законодавчий орган України працював, адже економіка і фінанси держави перебувають у катастрофічному стані, а, судячи з усього, 15 лютого на нараді голів фракцій ніяких домовленостей між опозицією і Партією регіонів досягнуто не було, то можна припустити, що представники режиму вдадуться до тих чи інших методів для того, щоб розблокувати сесійну залу.

Зокрема, не слід виключати силового захоплення сесійної зали Верховної Ради. При чому можна очікувати, що це відбудеться в ніч з п’ятниці на суботу, або з суботи на неділю, після Стрітення. Якраз Януковича не буде в Україні. І якщо силове захоплення дійсно відбудеться, то його слід очікувати темну пору доби.

Ще один із можливих варіантів, якого не варто відкидати – це анонімне повідомлення про замінування Верховної Ради. Тим більше, що подібні приклади історія вже знала. Так, 27 лютого 1933 в Німеччині відбувся підпал Рейхстагу. За свідченням багатьох істориків, цей акт було здійснено за вказівкою Шикльгрубера (Гітлера) самими нацистами. Як відомо, вже наступного дня, 28 лютого, президент Гінденбург видав декрет «Про захист народу і держави», яким було скасовано свободу особистості, свободу зібрань, слова, друку, ним же було обмежено таємницю листування. Після цього в Німеччині було заарештовано більше 4 тисяч політичних активістів, в тому числі депутатів Рейхстагу, згодом були закриті опозиційні газети і вже зовсім скоро Гітлер отримав необмежену владу.

Отже, якщо дійсно відбудеться один із сценаріїв, якщо дійсно в той чи інший спосіб Верховна Рада силовим шляхом буде розблокована, то не можна виключати, що одразу після цього парламент прийме рішення про позбавлення депутатської недоторканості найбільш активних опозиціонерів, особливо тих, проти яких вже порушено кримінальні справи. Це стосується і Кужель, Слюз, Денисової, Авакова, і депутатів, яких можуть визнати винними у фальсифікації підписів під зверненням про скликання позачергової сесії, і тих, які брали участь у штурмі засідання громадської ради при Київраді. Після чого цих депутатів можуть просто заарештувати, як заарештували Луценка, Тимошенко та інших.

До того ж в Україні вже відбуваються події, схожі до тих, які відбувалися в Німеччині у 1933 році. Ми бачимо наступ на свободу слова, адже ЗМІ писали і про так звані «темники» від Арбузова, і про те, як невідомі особи за допомогою грошей намагалися переконати впливові українські медіа-ресурси зняти ті чи інші матеріали. Ми також бачимо перші спроби обмежити свободу зібрань, коли 14 лютого під Адміністрацією Президента на 20-ох активістів накинулися кілька десятків бійців «Беркуту», а одного із них, як писали журналісти, волокли до машини непритомним.

Тому і парламентській опозиції, і всім свідомим українцям потрібно бути готовими до такого сценарію розвитку подій, щоб у випадку реалізації одного із описаних варіантів дати гідну відсіч узурпаторам.

Комментариев нет: