23 мая 2013 г.

Іллєнко та Мірошниченко в Київраді показали, як треба діяти, щоб очистити Київ від окупантів


Народні депутати Юрій Іллєнко та Ігор Мірошниченко 22 травня були змушені силою проштовхуватися на засідання Київської міської ради. Цей крок двох представників партії «Свобода» одразу викликав лавину критики з боку посіпак правлячого режиму Януковича, які вдалися до своєї улюбленої риторики про фашистів.

Однак, чому ж лідери опозиції не стали на захист Іллєнка та Мирошниченка, чому не підтримали їхні дії? Адже сьогодні є головне питання: в Києві відбувається відкрита узурпація влади.

Зрозуміло, що Київська міська рада повинна негайно піти у відставку, і не може Конституційний суд вирішувати питання призначення виборів в Києві, це питання не належить до його компетенції. Головним суб’єктом реалізації свого права керування містом є громада, і саме це записано у Європейській хартії місцевого самоврядування і Конституції України. Громада сама повинна сформувати найкращу модель своєї життєдіяльності, щоб ця модель була успішною і йшла громаді на користь, упорядкувати свою систему управління, свій устрій, самоврядування. І їй не потрібні ніякі рішення Конституційного суду, громада чинить в рамках діючої Конституції, де чітко прописано, що народ є джерелом влади. Як відомо, в Україні діє принцип щодо розподілу влади на законодавчу, виконавчу, то ж повинна бути Київська міська рада і міський голова, який очолює законодавчий орган, депутати Київської міської ради і міський голова мають відкрито обиратись на основі конкуренції, і нести відповідальність перед тими, хто їх обирає.

На жаль київську громаду позбавляють влади, повноважень, грошей, які вона заробляє, землі і власності, що їй належать, на її території якісь групи чужинців будують об’єкти, що зовсім не потрібні київській громаді і завдають їй шкоди, їй не дають створити модель щодо запобігання нагромадженню шкідливих відходів, забезпечення себе чистою водою. Центральна влада не дає громаді реалізувати свої конституційні права, а так звані депутати Київради – це ренегати, колабораціоністи, які стали на бік чужинської окупаційної влади.

Тому київська громада шляхом віче, різних зустрічей має домогтися проведення виборів в місті Києві і сформувати таку владу, яка відповідатиме її потребам і захищатиме інтереси громади. І в цьому київській громаді мають допомогти народні депутати, обрані в мажоритарних округах Києва і лідери опозиції, яка весь час звертається до киян за підтримкою. Нехай і сама опозиція допоможе киянам, тоді вони зрозуміють, що їй можна довіряти.

Адже Київ – це плацдарм опозиції, захопивши який, можна буде розпочати очищення решти території України від окупаційного режиму бандократії. Тому дії Іллєнка та Мірошниченка треба однозначно підтримати, потрібно розробити відповідну модель щодо зміни влади в Києві. І якщо депутати Київради не захочуть складати свої повноваження, то тоді треба проводити київські народні віче і обирати делегатів до міського комітету, який прийме рішення про процедуру обрання нової влади в Києві. Чекати вже немає чого, не потрібно ніякого Конституційного суду. Хто дав право якійсь групі людей втручатися в життя мільйонів киян? Як може якась група вирішити ці питання? Це абсолютно не їхня компетенція.

Київська громада має сама визначати, як їй жити, яку обирати владу і яким шляхом рухатись. Киянам – київську владу!

Комментариев нет: