14 июл. 2015 г.

Війна імперій, війна за життєвий простір: Повторюються події Першої Світової війни?

Здається, Перша Світова війна була дуже давно, але так склалося у 21 столітті, що ці події стали дуже близькими і є певні уроки, які ми можемо для себе взяти і подивитися через політекономічну призму. Є певні паралелі.

Причини Першої Світової війни і її характер певним чином збігаються із тим, що ми спостерігаємо сьогодні на теренах євразійського континенту. Чому почалась Перша Світова війна? Була війна імперій, війна за життєвий простір, за розширення території, щоб отримати нову монополію, підняти свою монополію на вищий рівень. Ця війна починалась після фази підйому.
Не секрет, що видатний слов'янський вчений-економіст Кондратьєв був одним із тих, хто відкрив великі економічні хвилі. В цих хвилях є фази підйому, а є фази підйому. Зараз, з 2007 року, у великих хвилях Миколи Кондратьєва почалась фаза падіння. Якщо ми віднімемо сто років, то тоді теж починалась фаза падіння після величезної фази підйому. Аналогія дуже серйозна, і вона збігається по великій кількості макроекномічних показників. Тоді теж змінювалась вся система науково-технологічних економічних укладів, так як зараз ми переходимо до 5 і 6 технологічного укладу, тоді починався масовий перехід до 3 укладу. Тоді з'явились танки, літаки, імперії хотіли розширити свій простір. Хто тоді почав війну? Тоді війну фактично розпочала Російська імперія.
Олег Соскін, голова Української Національної Консервативної партії, Міжнародна наукова  конференція European Central Slavic Conference - СВІТОВА ВІЙНА У ЦЕНТРАЛЬНІЙ ТА СХІДНІЙ ЄВРОПІ, 9-10 липня 2015 року
 

2 комментария:

Unknown комментирует...

Было бы ядерное оружие - зарядили бы по Штатам, и Роисси достался бы один "радиоактивный пепел", а не Украина.

Yuriy Kurnat комментирует...

Знову д-досять http://osp-ua.info/ - подлюки! От так пане Олеже у нас рот закривають майже єдиному джерелу достовірної інформації: переводьте сайт на ресусри гугла, бо діла не буде, ця банда Порошенка вон з´їсть весь народ, щоб йому вже кіста тазова поперек ненаженої пащеки стала поперек! Геть банду Порошенка! Слава УКраїні!