28 мар. 2013 г.

Сланцевий газ єднає українців. У боротьбі проти сланцевого геноциду Схід і Захід – єдині!

Сланцевий газ і проблему його видобутку обговорювали 27 грудня 2013 року в передачі «Народний контроль» в ефірі телеканалу «ZIK». Впродовж двох годин глядачі мали можливість почути думки фахівців та політиків, і тих, які виступають проти видобутку сланцевого газу на Львівщині, і тих, хто цю ідею захищає.

Добре, що ведучий Дмитро Добродомов запросив на передачу народного депутата Ірину Сех, яка послідовно обстоює інтереси громад, які проживають в межах Олеської та Юзівської площ і критикує підписання угоди про розподіл продукції із транснаціональною імперіалістичною компанією «Шелл». Але не зрозуміло, для чого в якості другого експерта було запрошено представника організації «Український вибір». З якою метою ця структура, що, як виглядає, стоїть на антиукраїнських позиціях, яку очолює кум Путіна Медведчук, фігурувала в ефірі львівського телеканалу? Навіщо її запрошувати, навіщо представника «Українського вибору» саджати поряд з Іриною Сех, так, що в когось може навіть формуватися враження, що у них може бути щось спільне?

Але що справді здивувало під час ефіру,то це позиція голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука і колишнього депутата Верховної Ради Тараса Стецьківа. Чому Стецьків так активно захищає ідею видобутку сланцевого газу на Львівщині і в Україні в цілому? Невже він не розуміє усіх пов’язаних із цим загроз і небезпек? Невже щось відбулося з цією людиною? Не хочеться же ж вірити, що Тараса Стецьківа ще в далекі часи могли завербувати в КДБ. Але чому ж він тоді на пару з ще одним екс-депутатом Верховної Ради Олександром Гудимою так активно виступають на боці транснаціональних, імперіалістичних компаній «Шелл» та «Шеврон»?

Натомість Шемчук знову продемонстрував, в чому може критися одна із причин, для чого Янукович призначив його головою Львівської ОДА. Виглядає так, що перед ним все ж таки поставлено завдання будь-якою ціною домогтися підписання угоди з «Шеврон», хоча сам він під час передачі це припущення спростовував. Але все ж таки Шемчук працює головою ОДА вже достатньо часу для того, щоб вивчити всі аспекти, пов’язані із видобутком сланцевого газу, оцінити всі екологічні ризики, пов’язані із цим, щоб усвідомити, що добування сланцевого газу – це відвертий геноцид проти місцевих громад.

Чому ні Шемчук, ні Стецьків так активно не захищали ідею переходу України на альтернативні джерела енергії, адже саме за цими технологіями – майбутнє. В успішній європейській державі треба вести мову не про відсталі, екологічно небезпечні технології, такі, як видобуток сланцевого газу, а про сонячну, вітрову, геотермальну та гідро електроенергію.

Якщо ж Шемчук справді хоче відстоювати інтереси українського народу, а не правлячої бандократії, то він повинен виступити проти добування сланцевого газу на Львівщині і проти підписання угоди з «Шеврон», і відкрито заявити про це Януковичу. Тим паче, що й присутні на телепередачі представники місцевого самоврядування, і телеглядачі проголосували однозначно проти сланцевого газу в Україні.

Українська Національна Консервативна партія, яка послідовно виступає проти видобутку в Україні сланцевого газу, постійно здійснює моніторинг процесів, пов’язаних із сланцевим газом. Вже чітко видно, що місцеві громади і на Заході, і на Сході України виступають проти того, щоб на їхній землі здійснювалось добування сланцевого газу. Вони повстають проти його видобування, найсвіжіші приклади мітингів це масові народні акції, які проходили у Краматорську, Слов’янську, Донецьку, Харкові, Ізюмі, Артемівську та багатьох інших містах і селах. В цьому і Схід, і Захід єдині.

Отже, добре, що телеканал «ZIK» підняв це гостре питання і привернув до нього увагу ще більшого кола громадян. Потрібно і надалі висвітлювати цю тему, але хтілось би, щоб в ефірі більше не з’являлися представники тих чи інших організацій, які займають відверто антиукраїнську позицію та особи, які не є виразниками ні національних інтересів, ні інтересів місцевих громад. Не варто, щоб в ефірі з’являлися кремлівські креатури.

УНКП підтримує роботу, яку розпочав «ZIK», але вважає, що це має здійснюватися більш відкрито, системно і комплексно, з врахуванням тих зауважень, які зараз були нами сформульовані.

Комментариев нет: