19 июл. 2013 г.

Путін їде ставити Януковичу ультиматум


Путін приїде в Україні в кінці цього тижня. Таку інформацію офіційно підтвердив прес-секретар Путіна Пєсков. Зрозуміло, що окрім офіційних заходів, пов’язаних із святкуванням 1025 років Хрещення Русі-України, президент Російської Федерації матиме розмову і з Януковичем. Про що ж вони можуть говорити?

Можна припустити, що Путін в Києві буде висувати Януковичу якийсь ультиматум. Можливо, цей ультиматум буде пов’язаний із купівлею російського газу, яка в першому півріччі 2013 року дуже істотно знизилась, і, як виглядає, правлячому режиму Януковича просто немає чим розраховуватися за цей газ. А самі умови ультиматуму, як можна припустити, були озвучені Медвєдєвим Азарову під час їхньої останньої зустрічі в Сочі. Відтак, дуже характерно, що Азаров саме зараз перебуває у відпустці.

Тому, можна припустити, що Янукович зовсім не хоче зустрічі з Путіним, він тут Януковичу абсолютно не потрібен. Адже виглядає так, що це буде свято Путіна, а не Януковича.

Але для чого Путін взагалі приїжджає в Україну? Що він буде тут робити, що святкувати? Адже це наше свято, свято Русі-України. А яке відношення до нього має Москва? Коли хрестили Русь, Москви взагалі не існувало, як відомо, перша літописна згадка про невеличке містечко Москов з’явилася у 1147 році, і на той час там жили фіно-угорські племена мокша, меря. Тому який сенс Путіну приїжджати на святкування цієї дати? Бо ж очевидно, що Москва до прийняття християнства ніякого стосунку не має. А тим більше не варто Путіну приїздити до Києва після інциденту в Азовському морі, коли російські прикордонні війська, по суті, вбили чотирьох мирних громадян України.

Комментариев нет: