4 июл. 2013 г.

В Україні почався обвал банківського сектору


Укрсоцбанк, шостий по величині активів банк в Україні, допустив технічний дефолт по кредиту ЄБРР, передає видання Forbes-Україна.

Видання відзначає, що активи Укрсоцбанку на 1 квітня 2013 року - 39,4 млрд. гривень. Кредитний портфель - 23,9 млрд. гривень. З них безнадійні кредити п'ятої групи - більше 62%. Власний капітал банку - 7,7 млрд. гривень. Банк належить італійській групі UniCredit.

Отже, як ми бачимо, процес обвалу банківської системи України почався. Треба підкреслити, що перед масштабною кризою в Україні завжди обвалювався великий банк. У 2008 році все почалося з «Промінвестбанку», після чого лавиноподібно обвалились ще 20 банків а також розпочала стрімке падіння гривня.

Тепер серйозні проблеми почались в «Укрсоцбанку», а це теж один із системних банків, і завжди ним був. Але є одна особливість, яка полягає в тому, що він іноземний і відноситься до групи UniCredit. Отже, зараз постає питання: чи вдасться локалізувати цей обвал, чи він піде по всій системі і спричинить масштабну фінансово-економічну кризу в Україні?

Комментариев нет: