31 июл. 2013 г.

Дефолт України вдарить по всім, незалежно від доходів і статків


Економічна ситуація в Україні потребує ретельного контролю. Про це заявило керівництво Міжнародного валютного фонду.

Перша консультація з цього приводу між представниками МВФ і України може відбутися цієї осені. Контроль за виконанням таких вимог здійснюється щодо країн, у яких збереглася істотна заборгованість перед МВФ після завершення програми виділення позик. МВФ домовляється про проведення більш частих консультацій з представниками таких держав, насамперед з питань макроекономіки, пише Газета по-українськи.

Отже, чи можна припустити, що в Міжнародному валютному фонді вважають, що на Україну чекає дефолт, і хочуть застосувати механізм, який був вироблений в результаті досвіду, коли відбувався суверенний дефолт Мексики, Аргентини, щоб убезпечити себе від негативних наслідків?

Але якщо в Україні дійсно трапиться дефолт, то це уже торкнеться всіх, незалежно від віку, статі, доходів, статків, він ударить по всім, і по багатим, і по бідним.

Тому ще раз наголошу: не можна мислити традиційно, шаблонно в умовах стадії падіння великого циклу Кондратьєва. В умовах потужної міжцивілізаційної конкуренції, хаосу всі старі рецепти не працюють. Навпаки, їх застосування веде до ще гірших результатів. Треба схаменутися і починати діяти новаторськи, нестандартно.

Так, мною розроблена модель, яка дає можливість виходу із ситуації. І сьогодні немає ніякого іншого шляху для порятунку, окрім як переходу до вибудуваної мною моделі народного капіталізму для України.

Комментариев нет: