15 июл. 2013 г.

Луценко знову хоче завести українців на манівці?


Луценко, колишній міністр внутрішніх справ, знову з’явився на політичній арені. Цього разу із проектом так званої «третьої республіки».

Одразу виникає питання: а чому Луценко рахує республіки, чому повинен бути, наприклад, не гетьманат? І як взагалі Луценко рахує ці республіки? Яку він вважає першою – УНР, чи якусь іншу? А яка тоді друга – соціалістична республіка в складі СРСР чи незалежна Україна? Але чи можна розглядати комуністичну окупацію, як республіку?

Треба ж насправді казати не про республіки, а про держави. А перша сучасна Українська держава була побудована за часів Богдана Хмельницького, коли український народ вперше був сформований як політична нація. Це, як відомо, відбулось у 1648 році.

І взагалі, що відбувається? Ця особа, як виглядає, все, що могла – програла, все, що могла – зіпсувала. І тепер знову лізе на сцену. Скільки можна? Яка третя республіка? Треба ж хоча б чомусь повчитись.

Складається враження, що ця людина не самостійна, вона весь час функціонує під чиїмось контролем. І тому Луценко, схоже, все, що міг – провалив, довів свою повну недієздатність. Зараз мають з’явитися політики нового покоління. Зрозуміло, що такі, як Луценко, заважають появі справжніх, реальних, системних українських політиків, які будуть здатні пройти через люстрацію.

Також виникає питання: хто дав Луценкові 100 тисяч доларів, про які він нещодавно говорив? Хто вирішив знову у нього вкладати гроші?

Однак, шкода, що є люди, які займаються інтелектуальною діяльністю і раптом знову пішли працювати з Луценком. Зокрема, Луценко назвав прізвища тих, хто пише план «третьої республіки». За його словами, це кандидат філософських наук, публіцист Сергій Грабовський, доцент НаУКМА Ігор Лосєв, політолог Тарас Возняк, блогер Роман Шрайк, журналіст Вахтанг Кіпіані. Але ж ці люди мають зрозуміти, що не можна дозволити таким особам, як Луценко, знову завести українців на манівці.

Комментариев нет: