12 нояб. 2013 г.

За інвестфондом з США можуть стояти гроші Кремля чи китайських спецструктур

Те, що американський інвестиційний фонд Franklin Templeton придбав 20% зовнішнього боргу України є доволі поганою ознакою для країни.
 
Треба вияснити хто стоїть за фондом, і хто його власник. Можливо, що вони купили наші боргові зобов'язання, бо під ними є відповідне забезпечення. Це могла бути наша земля, або інші ліквідні активи.
 
Окрім того, потрібно, щоби уряд відкрив таємницю, під які ліквідні ресурси випускались ці євробонди, саме на цю суму – 5 мільярдів. Вони чекають, що якщо буде дефолт України, то вони будуть серед тих, хто визначатиме умови погашення наших боргових зобов'язань". "І потім вони зможуть вимагати сатисфакції по ним: чи у вигляді земель, чи газових проводів, чи атомних електростанцій. Хоча все може бути, що це підставна структура, за якою стоять гроші Кремля, чи китайських спецструктур. Але це дуже погано, коли така величезна сума боргових зобов'язань якоїсь країни концентрується в руках таємничої структури.
 
Американський інвестиційний фонд Franklin Templeton придбав 20% зовнішнього боргу України на номінальну суму в $5 млрд. Це становить п'ятучастину всього держборгу країни. Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов і міністр фінансів Юрій Колобов вже відвідали штаб-квартиру фонду в Каліфорнії з метою обговорити подробиці подальшої співпраці.
 
Нагадаємо, державний і гарантований державою борг України станом на 30 вересня 2013 року становив $69,06 млрд, збільшившись за місяць на 1,04%, або $0,709 млрд.

Комментариев нет: