2 янв. 2014 г.

Урядовий проект держбюджету приведе Україну до суверенного дефолту

Проект державного бюджету на 2014 рік, розроблений урядом Миколи Азарова, остаточно знищить економіку і фінанси України, відтак, опозиція не має права голосувати за цей проект.

 
Державний бюджет на 2014 рік приймати з дефіцитом, тим більше в розмірі майже 60 млрд. грн., не можна. Бюджет повинен бути бездефіцитним, тому, що в Україні немає можливості брати нові запозичення і обслуговувати старі борги.
 
Наша держава перебуває в стані реального дефолту.
 
Опозиція не має права голосувати за бюджет, поданий урядом Азарова.
 
Народним віче було прийнято рішення про відставку уряду. Тому Партія регіонів разом з комуністами повинна взяти відповідальність за цей бюджет на себе. Опозиційним народним депутатам не слід реєструватися тоді, коли ухвалюватиметься бюджет. І якщо вони не можуть створити нову більшість, то нехай жорстко контролюють, щоб кожен народний депутат з Партії регіонів чи КПУ поіменно голосував за цей бюджет, щоб кожен потім ніс персональну відповідальність за остаточний крах української держави.
 
Для виправлення ситуації потрібно негайно приймати бездефіцитний бюджет. Це означає, що необхідно скоротити всі «паразитичні» статті витрат ,які не сприяють або завдають шкоди процесу відтворення і створенню ВВП, які не сприяють створенню додаткової вартості. Це витрати на міліцію, прокуратуру, суддів, СБУ, Міністерство доходів і зборів, на утримання президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів.
 
Ми не можемо собі дозволити утримувати таку армію бюджетників, які сидять на тілі платників податків. Грошей на їх утримання сьогодні немає.
 
Голова Верховної Ради Володимир Рибак своєю постановою призначив розгляд та прийняття держбюджету на 2014-й рік на 16 січня.
 
Проект державного бюджету на 2014 рік, який Кабмін передав до Верховної Ради, передбачає доходами на рівні 392,4 млрд. грн., витрати – 447,3 млрд. грн, граничний дефіцит – 59,5 млрд. грн.

Комментариев нет: