8 янв. 2013 г.

2013 рік: Україна наближається до катастрофи. Частина 1. Фінансово-економічний аспект

Україна 2013 рік розпочала з нових провалів. Всі ті лиха, які нас супроводжували впродовж останніх років, і за часів «помаранчевої» влади, і за часів правління режиму Януковича-Азарова, наче снігова лавина, переміщаються у 2013 рік ще в більших розмірах. Про це свідчить ряд драматичних фактів.

По-перше, якщо взяти фінансово-економічну складову, то вона вже спочатку року демонструє наростаючу негативну тенденцію. Зокрема, державний борг України (внутрішній, зовнішній і гарантований державою) постійно зростає, і вже навіть за офіційними даними досягнув суми 62,8 млрд. доларів, тобто перевищив 0,5 трильйона гривень. Фактично, це вже 50% від річного ВВП України. Але ситуація і далі погіршуватиметься, щотижня, щомісяця, адже, як відомо, НАК «Нафтогаз України» наприкінці 2012 року підписав угоду з Державним банком розвитку Китаю про отримання позики у розмірі 3,6 млрд. доларів до 2031 року, при чому повернути доведеться загалом уже 6,1 млрд. доларів, ця позика береться під державні гарантії, і 60% цієї суми надаватиметься у вигляді китайського обладнання для різних інвестиційних проектів, зокрема, передбачено, що цей кредит буде спрямовано на газову теплоелектростанцію в Сєверодонецьку. Не зрозуміло, навіщо цей проект здійснювати спільно із китайцями і залучати їхнє обладнання, щоб здійснити перехід від газу на водно-вугільну суміш. Для чого це робити, якщо існує перевірена американська технологія, що використовується у всьому світі і займає понад 90% ринку? Навіщо брати таку величезну суму у китайців, якщо можна було здійснити пілотний проект щодо реконструкції цієї станції спільно із США, взявши кредит під помірні відсотки через американський уряд у Експортно-імпортного банку Сполучених Штатів. Адже цей банк надає кредити саме під інновації, а китайці надають позику лише для відмивання грошей Комуністичної партії Китаю через Україну. Зрозуміло, що цей кредит зробить ситуацію у фінансово-економічній царині ще гіршою і зв’яже нас із комуністичним диктаторським Китаєм, який нам абсолютно не потрібен, тим більше, що разом із обладнанням приїдуть і китайські спеціалісти, а якраз тільки їх в Україні й не вистачало. Окрім цього, Китай має намір вкласти 6 млрд. доларів у сільське господарство України. Враховуючи відсотки та вище згаданий кредит «Нафтогазу» разом це призведе до збільшення державного боргу України ще приблизно на 16 мільярдів доларів. Отже, уряд Азарова хоче запустити китайців у наш аграрний сектор, щоб вони тут розселились, як у Росії, африканських та латиноамериканських країнах. Це – відкрита зрада національних інтересів України, і за неї треба Бойка, як одного із ініціаторів отримання цієї позики 3,6 млрд. доларів, та Азарова, притягнути до відповідальності.

Сам Азаров у 2011 році став командором Ордена православних хрестоносців святого храму гробу Господнього. Скоро у нас все керівництво буде складатися із членів різноманітних таємних орденів та лож. Азаров уже став православним хрестоносцем, можливо, він хоче увійти ще й у якийсь китайський таємний орден за те, що просуватиме китайців, і гроші Компартії Китаю в Україну, наприклад в китайську систему тріад.

Другий фактор, це те, що швидко тануть наші золотовалютні запаси. Арбузов разом із сином Януковича просто їх переливають у власні кишені, і на кінець грудня золотовалютні запаси України склали лише 24,5 млрд. доларів, і лише впродовж грудня вони розбазарили 831 млн. доларів. Якщо від цієї суми відняти гроші МВФ та інші борги, то фактично Україна завдяки Януковичу, його синам та «Сім’ї», а також таким їхнім відданим лялькам, як Азаров, Арбузов, Клименко та інші, вже втратила свої золотовалютні запаси. Отже, гривня вже стоїть над прірвою. Тоді стає зрозумілим, чому Арбузов так наполегливо намагається запровадити так званий податок на продаж валюти населенням, тому що їхня мета – здійснити тотальне пограбування валютних резервів українського народу, оскільки золотовалютні запаси держави пограбовані, і зараз здійснюється грабіж валютних запасів підприємств-експортерів, через введення в дію так званого закону щодо обов’язкового продажу 50% валютної виручки, і тепер наступне завдання – пограбувати мільйони українців, щоб вони не могли мати ліквідної форми грошової власності у вигляді доларів, євро та іншої вільноконвертованої валюти. Адже зрозуміло, що гривня перебуває за крок від обвалу. І жодних позитивних зрушень, які б давали надію, що золотовалютні запаси зростатимуть, немає, оскільки експорт падає, тому що підприємства не в змозі постачати свою продукцію за кордон. Олігархат виявився нездатним працювати на світових ринках в умовах жорсткої конкуренції у сфері металургії, металообробки. А більша частина іншої продукції України є не конкурентоздатною. І до того ж, незалежні підприємства не можуть вільно експортувати свою продукцію, тому що «Сім’я» експорт та імпорт повністю взяла під свій контроль. Для цього створено Міністерство зборів і доходів, на чолі якого став слуга «Сім’ї» Клименко. Тому очікувати, що може покращитися наше зовнішнє торгівельне сальдо, стати позитивним платіжний баланс не доводиться, навпаки ситуація погіршується буквально щодня. В Україні не спостерігається не лише процесу розширеного відтворення, а й просто відтворення, тому що розпочалася відкрита рецесія, відбувається падіння промислового виробництва, і треба казати, що в підсумку 2012 року буде зафіксовано від’ємний приріст валового внутрішнього продукту, а в 2013 році цей показник може лише погіршитися. І про те, що ситуація виглядає драматичною, і навіть трагічною свідчить закриття чи призупинення в Україні низки потужних промислових підприємств – Запорізького феросплавного заводу, Запорізького автомобільного заводу, Чернігівського та Бориспільського автобусних заводів, ряд інших підприємств, наприклад, «Аеросвіт», розпочав процедуру банкрутства або ж значно скорочує штат працівників.

Терпіти все це більше не можна, адже ситуація погіршуватиметься щодня. І 2013 рік може стати останнім роком відродження України як незалежної держави і закінчитись повним поглинанням України Росією і перетворенням нашої держави на московську колонію на чолі із сатрапом Януковичем. Це все нагадує часи татаро-монгольської орди, коли хани ставили своїх намісників, давали їм право грабувати населення, але більшу частину награбованого ті віддавали в метрополію. Фактично ми зараз переходимо до моделі, коли Янукович і його сім’я перетворюють Україну на периферійний колоніальний анклав Московії, і за це Янукович отримує право грабувати український народ, українську націю, яку він ненавидить всіма фібрами своєї сутності. Зрозуміло, що він повністю підлеглий Кремлю, його кадебістському керівництву.

Відтак, сьогодні потрібно, щоб лідери опозиції нарешті почали діяти. Скільки ж вони мовчки спостерігатимуть за усіма цими процесами? Вони повинні ініціювати зібрання усіх опозиційних сил, і не лише парламентських. Потрібно звернутися до міських голів, до депутатів місцевого рівня, адже далі так жити не можна, і цей режим слід невідкладно усувати від влади. Питання треба ставити руба: або Україна буде розвиватися як європейська незалежна заможна процвітаюча держава середнього класу, де будуватиметься модель народного капіталізму, як це роблять всі найбільш розвинені європейські держави, як, наприклад, Австрія, Швейцарія, або ми стаємо колоніальним анклавом Московії. Очевидно, що подальше існування України на чолі з Януковичем і режимом бандократії стає неможливим, і час вимірюється вже не роками, і не місяцями, відлік часу іде на тижні. Ми повинні розуміти, що на кону стоїть доля України, і української нації та українського народу. Тому кожен, хто вважає себе українцем, європейцем, цивілізованою людиною, який хоче бути вільним і заможним, повинен піднімати свій голос для усунення правлячого режиму. Тому що думати, наче режим сам по собі розсмокчеться, чи припускати, що можна домовитися з цієї криворізько-донбаською гідрою – це величезна помилка, яка буде коштувати життя мільйонам українців. Часу обмаль, і потрібно це усвідомити.

Комментариев нет: