26 янв. 2013 г.

Рибак організовує антиконституційний заколот?

Рибак, голова Верховної Ради, відмовляючись збирати позачергове засідання сесії на законну вимогу 150 народних депутатів, здійснює антиконституційний заколот.

Рибак, голова Верховної Ради, 25 січня на прес-конференції у Донецьку заявив, що не підпише розпорядження про проведення позачергової сесії, якщо підписи, зібрані за її проведення, виявляться сфальсифікованими. За його словами, він уже був готовий підписати документ про скликання позачергової сесії парламенту на вимогу опозиції, але депутат Владислав Лук'янов повідомив про перебування за межами України одинадцяти нардепів, чиї прізвища є в підписних листах.

Але в Конституції не передбачено жодних підстав для голови Верховної Ради, на основі яких він би міг відмовити у скликанні засідання на вимогу 150 народних депутатів. Так у статті 83 Основного Закону йдеться: «Позачергові сесії Верховної Ради України, із зазначенням порядку денного, скликаються Головою Верховної Ради України на вимогу не менш як третини народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України або на вимогу Президента України». Жодним словом в Конституції не згадується про те, що Рибак може шукати якісь підстави для того, щоб не виконати конституційну вимогу 150 депутатів про оголошення позачергового засідання.

Йому не надається права визначати, чи справжні ці підписи, чи не справжні – це не його функція. В нього є 150 підписів? Є. Якщо у нього виникли якісь сумніви, він може зателефонувати цим депутатам і уточнити. Але хто йому дав повноваження займатися контрольними функціями? Чи він ще не готовий до такої посади? Тоді йому треба провести лікбез, прочитати курс молодого бійця, провести уроки по вивченню Конституції, якщо він ще в змозі щось запам’ятати.

Також своє рішення Рибак пояснив тим, що на проведення позачергової сесії потрібно 3 млн. гривень. Але ж, по-перше, гроші на проведення позачергових сесій повинні були б закласти у державний бюджет на 2013 рік, по-друге, краще витратити ці гроші на роботу законодавчого органу влади, ніж на утримання в’язниць чи краще, щоб в Україні почалось відкрите повстання? Тоді збитки будуть рахувати не на мільйони, а на мільярди. По-третє, якщо Рибак так вболіває за фінансово-економічне становище України, то міг би відмовитися від своєї зарплати і державної пенсії, виступив би за скорочення витрат на Адміністрацію Президента, уряд, міліцію, прокуратуру, СБУ, податкову, а це десятки мільярдів гривень. Достатньо лише розпустити Міністерство доходів і зборів, на утримання якого витратиться у 2013 році 5,33 млрд. гривень, цього вистачить не лише на проведення скількох завгодно позачергових сесій, а й на вирішення проблеми соціального забезпечення багатодітних сімей.

Хто такий взагалі Рибак? В минулому – дрібний представник місцевої донецької партійно-комуністичної номенклатури, а з 1993 до 2002 року міський голова Донецька. Як відомо, саме на цей період припадає найбільше загострення криміногенної ситуації в цьому місті, масові вбивства підприємців, бізнесменів та численні перестрілки на вулицях. До якої руїни взагалі доведений Донецьк за час його керування містом? Скільки він стоятиме на колінках перед Януковичем? За такі дії його взагалі треба зняти з посади. Краще би він засудив політичні репресії, які здійснює режим Януковича чому він думає, що тільки Тимошенко і Луценка можуть судити? Кушнарьов теж думав, що він буде разом з Януковичем, і інші так думали, Волга теж захищав Януковича, а тепер сидить у в’язниці, і колишній голова кримського парламенту Гриценко теж так думав, поки не отримав 2 роки умовно. Чому Рибак думає, що йому не може загрожувати подібна доля?

А хто такий Лук’янов, щоб визначати, чи правильні підписи, чи не правильні. Це не його функція – порівнювати якісь підписи. Чому вони привласнюють собі функції, які їм не належать. Лук’янов краще, ніж визначати автентичність підписів депутатів-опозиціонерів, розповів би про свою біографію, чи займався він злочинною діяльністю, чи не займався? Чи причетний він до кримінальних злочинів і рекетирства, чи не причетний?

Українська Національна Консервативна партія вважає, що у випадку, якщо Рибак і далі протидіятиме законній вимозі 150 народних депутатів, його потрібно негайно знімати з посади голови Верховної Ради. Тоді опозиція має нарешті разом з позафракційними депутатами, які налаштовані опозиційно до правлячого режиму, проводити своє паралельне засідання. Якщо Рибак не збере засідання Верховної Ради, він перетвориться на заколотника, такого ж узурпатора, як і Янукович. Це руйнація третьої гілки влади, і Рибакпросто штовхає країну до національної і соціальної війни. Він мабуть не до кінця розуміє, що робить, що це відкрите порушення Конституції, що він стає заколотником.

Комментариев нет: