30 янв. 2013 г.

Янукович заманює МВФ у пастку: гра в наперстки почалась

Міжнародний Валютний Фонд, місія якого 29 січня прибула в Україну, не має права надавати будь-яку фінансову допомогу режиму Януковича.

Міжнародний Валютний Фонд 29 січня прислав свою місію в Україну. Як відомо, ця місія планує перебувати у нас до 12 лютого. Основною темою переговорів має стати нова програма співпраці України з МВФ.

Очевидно, що приїзд місії МВФ в Україну – це не пересічна подія, і схоже, що режим бандократії Януковича покладає великі надії на те, що йому вдасться з МВФ, як він це робить зі всіма іншими, зіграти в улюблену гру криворізько-донбаських бандитів – наперстки, та ошукати фахівців Міжнародного Валютного Фонду, навішати їм локшину на вуха і витрусити з них 10-15 млрд. доларів. Чи вдасться їм це зробити – покажуть найближчі дні. Але будь-якій неупередженій людині, навіть не фахівцю, пересічному громадянину зрозуміло, що у випадку, коли МВФ дасть гроші уряду Азарова, то це означатиме пряму підтримку правлячого олігархату в Україні з боку МВФ. Тоді можна вважати, що Міжнародний Валютний Фонд став на бік осіб, які захопили Україну і грабують її, як мародери-окупанти.

Адже відомо, що правлячий режим довів Україну до банкрутства. Впродовж останніх 16 місяців золотовалютні резерви України скоротилися на 35,9% – з 38,2 млрд. доларів станом на вересень 2011 року до 24,5 млрд. доларів станом на грудень 2012 року. Сальдо платіжного балансу України у 2010 році було позитивним і складало 5,03 млрд. доларів, вже у 2011 році воно стало негативним і становило –2,45 млрд. доларів, а впродовж 2012 року погіршилося ще на 70% і становить –4,17 млрд. доларів. За три роки правління режиму Януковича та Азарова державний і гарантований державою борг зріс на 71% – з 301,4 млрд. гривень станом на 31 грудня 2009 року до 516,4 млрд. гривень (64,6 млрд. доларів) станом на 31 грудня 2012 року. А валовий зовнішній борг України впродовж 3 років зріс на 28% – з 103,4 млрд. доларів станом на кінець 2009 року до 132,4 млрд. доларів станом на вересень 2012 року.

Уряд раз по раз стає епіцентром корупційних скандалів, найбільш показовий приклад – це купівля бурових платформ за ціною, яка майже вдвічі перевищує ринкову, а тепер російський «Газпром» виставив уряду Азарова рахунок на 7 млрд. доларів за газ, який Україна мала купити згідно з умовами контракту, але не купила. Реформи в нашій державі не проводяться, 50% населення живе за межею бідності. Україна займає 144 місце в світі за рівнем корупції, 137 місце за легкістю ведення бізнесу, і щороку розташування нашої держави у більшості світових рейтингів погіршується. Режим здійснює репресії, переслідування політичних опонентів, лідери опозиції перебувають у в’язниці.

Як можна вести переговори з правлячою клікою, яка впродовж 3 років свого правління довела нашу державу до такого розпачливо стану? Як можна надавати цьому режиму якусь фінансову підтримку?

Українська Національна Консервативна партія звертається до керівництва МВФ, зокрема до директора-розпорядника Фонду Крістіни Лаґард, до старшого постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра, до фахівців місії МВФ. Будь-які спроби дати гроші правлячому бандитському режиму будуть розцінюватися УНКП як його пряма підтримка з боку міжнародних фінансових кіл, і ми залишаємо за собою право на будь-які дії для захисту української нації, українського народу, української держави.

УНКП також звертається до парламентських опозиційних партій та їх лідерів – Яценюка, Кличка, Тягнибока – у випадку, якщо МВФ дасть гроші режиму Януковича, розпочати пікетування представництв МВФ, Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, посольства США. І вимагати закриття місії МВФ та припинення будь-якої співпраці з цією організацією, як з такою, що підтримує встановлення в Україні прокремлівської кадебістської диктатури Януковича.

Комментариев нет: