31 янв. 2013 г.

Садовому готують зняття з посади?

УНКП вітає створення спеціальної слідчої комісії для розслідування діяльності мера Львова Садового і його команди.

Садовий, міський голова Львова, та діяльність його команди стануть об’єктами вивчення спеціальної парламентської слідчої комісії, до роботи якої долучиться також Генеральна прокуратура. Про це 30 січня під час прес-конференції заявив депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук. Він зазначив, що спеціальна слідча комісія займеться двома проблемними напрямками – транспортом і комунальним майном.

Українська Національна Консервативна партія вітає таку ініціативу, адже існує припущення, що Садовий працює спільно із олігархічним правлячим режимом, і таким чином, зрадив інтереси львів’ян.

Як відомо, Львів перебуває в занепаді, комунальна структура руйнується, місто – банкрут, боржник, бюджет не збалансований, дефіцитний, значний відсоток його дохідної частини є віртуальним і формується за рахунок центральних надходжень, які можуть і не прийти, оскільки консолідований державний бюджет теж дефіцитний і свої дірки лататиме за рахунок місцевих бюджетів.

Тому потрібно, щоб фракція Соціал-Національної партії («Свобода»), яка складає більшість у Львівській міській раді, проявила зрілість і мужність, та на час роботи цієї комісії тимчасово відсторонила Садового від виконання обов’язків міського голови, щоб він не мав можливості впливати на роботу цієї комісії, а впродовж цього періоду його функціональні обов’язки може виконувати секретар міської ради Василь Павлюк.

УНКП вважає, що створення спеціальної слідчої комісії для розслідування діяльності Садового і його відсторонення від влади призведе до оздоровлення ситуації у Львові. Можна припустити, що в результаті діяльності цієї комісії почне відкриватися багато речей. Якщо ж більшість у міській раді створить свій виконком, з’явиться можливість дістатися до першоджерел, первинних матеріалів і документів, і тоді легше буде провести повноцінний системний аудит діяльності Садового та його групи.

Настав час «Свободі» показати, на що вона здатна. Треба продемонструвати, що її представники можуть діяти не лише силовими методами, але й професійно, конструктивно, і брати на себе відповідальність. Необхідно, щоб громадяни побачили їхній професіоналізм, і «Свобода» показала, що насправді влада – це відповідальність та ефективне управління в інтересах всіх членів львівської громади.

Комментариев нет: