14 дек. 2015 г.

Бюрократичний терор: В Києві одна вулиця може мати три різних назви

В Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зроблено помилку у назві вулиці, на якій розташовано мій будинок. Замість вулиці Балакліївська написано Балаклаївська.
Через цю помилку я не можу оформити спадщину, тому звернувся у Департамент містобудування та архітектури КМДА, щоб отримати інформацію, як все-таки правильно називається вулиця, на якій розташовано мій будинок. У відповідь отримав лист, в якому сказано: “Згідно з планово-картографічними матеріалами, з врахуванням яких розроблено просторово орієнтований реєстр вулиць м. Києва, вулиця Балаклаївська, Балакліївська і Балаклієвська є найменуваннями одного і того самого об'єкту вулично-дорожньої мережі”.
Хіба можна собі ще в якійсь країні уявити собі такий абсурд? Вулиця має три різних назви. З таким же успіхом можна вулицю Пушкінську назвати Пашкінською, Пупкінською, а Хрещатик — Хрящатиком. Виходить власники всіх будинків і комерційних приміщень, які розташовані на вулиці Балакліївській повинні отримати в КМДА такого листа і в кожній державній установі доводити, що їхня вулиця має три різних назви?

Комментариев нет: