26 дек. 2014 г.

Турчинов і люди Януковича: коли розпадеться коаліція?

Розпад коаліції вже почався. Після вчорашнього голосування за розширення повноважень Турчинову уже видно, що це не тріщина, а саме розпад коаліції. Вчора ми зрозуміли, що головне питання, яке потрібно задати: чому за цей законопроект проголосувало дві депутатські групи, які не увійшли в коаліцію — Економічний розвиток Хомутинніка і Воля Народу Єрємєєва. Обидві групи налічують чимало одіозних фігур.

Зокрема, за розширення повноважень Турчинова проголосували: Воля Народу — Бандуров, Деркач, Литвин, Молоток, Гіршфельд, Єрємєєв, Мартиняк, Развадовський, Економічний розвиток — Барівненко, Зубик, Кіссе, Кулініч, Хомутиннік, Березкін, Бобов, Гуляєв, Ільюк, Клімов, Ничипоренко, Пресман, Шипко, Яценко.
Всього дві даних групи дали 23 голоси “за”. Але вони не могли самі по собі проголосувати так. Якщо вони це зробили, то можна припустити, що Турчинов мав би з ними дуже серйозно переговорити.
Разом з тим, з числа Блоку Петра Порошенко не підтримало даний законопроект 47 народних депутатів зі 150, тобто третина. Крім цього, не голосувала “за” фракція Батьківщина. Поза сумнівом, Порошенко готувався, що Турчинову парламент не надасть додаткових повноважень. Тому, як виглядає, Турчинов, Парубій і Яценюк переграли Порошенка.
Тоді виникає питання, чому Воля народу і Економічний розвиток підтримали Турчинова? Адже депутати цих груп були частиною режиму Януковича, вони були вбудовані в режим. Тобто, це означає, що Турчинов сперся на людей Януковича.

Комментариев нет: