14 окт. 2014 г.

Усі військові революції починалися з військових бунтів

— Учора солдати-строковики Нацгвардії протестували у Києві під будівлею Адміністрації президента і у Харкові перед місцевою облдержадміністрацією з вимогою демобілізувати їх у зв'язку із закінченням терміну служби.







Що сказати? Почалися військові бунти.

Це один із елементів революції. Будь-яких. Коли починають з’являтися маси невдоволених. Із цього починалися завжди військові революції. Наприклад, так починав рух «Вільні офіцери» — єгипетська організація, заснована Гамалем Абделем Насером, що здійснила Липневу революцію, у ході якої була повалена монархія. Так починалася революція у Венесуелі (1992 року), яку очолив Уго Чавес.

Так завжди починаються революційні процеси. Вони означають конфлікт між рядовим складом та молодшими офіцерами і старим генералітетом.

Якщо зараз у країні не будуть здійсненні глибинні трансформації — економічні, фінансові, адміністративно-територіальні, податкові, реформи місцевої влади, самоврядування, військові реформи, якщо не буду вступу до НАТО, якщо не буде встановлений безвізовий режим з ЄС, не буде зламаний хребет кланово-олігархічним групам, тоді нехай олігархат готується.

Військові бунти будуть лише наростати, поки не зіллються в єдиний революційний потік. Тоді уже мало нікому не покажеться.


Зараз це лише перші квіточки.

OSP-UA.info

1 комментарий:

Анонимный комментирует...

100%